Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Jitske Schols bij fotografencafé

publicatiedatum: do 11 november 2021

maandag 6 december (20.00 uur) is er weer een Fotografencafé in het Kasteel. Speciale gast is deze keer Jitske Schols met ‘de Kunst van het Vertellen’ Haar verhaal gaat over het vertellen van vergeten of verloren gegane verhalen met kunst/beeld/ in plaats van met woorden. Professioneel, amateur of hobby fotograaf ze zijn allemaal welkom

 

Jitske Schols (geb. 1969, Rotterdam, Nederland) werkt met verschillende media, waaronder fotografie, schilderen en het maken van collages. Schols raakte gefascineerd door het verstrijken van de tijd en wat het doet met mensen, dingen of geschiedenissen na het lezen van een boek in de jaren tachtig over de voormalige bewoners van haar ouderlijk huis. In haar kunstwerken richt Schols zich vaak op onvertelde of vergeten (vrouwelijke) verhalen, waardoor de geschiedenis terug naar het heden wordt gebracht.

Herinneringen en fantasieën spelen een belangrijke rol.

 

De materialen en processen die ze gebruikt verwijzen vaak naar de thema’s in haar werk. In korte tijd bouwde ze een indrukwekkend oeuvre op met een geheel eigen signatuur.

 

Ze staat bekend om haar fotografische portretten in landelijke dagbladen als De Volkskrant (De zin van het leven), Het Parool of AD Magazine. Haar werk is het best te omschrijven als hedendaags verhalend met een flirt naar vervlogen tijden.

 

Fotografencafé Kasteel Woerden is een organisatie van, voor en door fotografen. Fotografencafé Kasteel Woerden staat voor kwaliteit en inspiratie. Wij bieden ruimte en programma voor uitwisseling, met als doel van elkaar te leren.

meer info