Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

RPl spreekt met Klimaatburgemeester

publicatiedatum: wo 10 november 2021

Woerdens Klimaatburgemeester Karlijn van Kollenburg zet in op hergebruik. In RPL Actueel zegt ze dat de gemeente Woerden veel nadruk legt op de energietransitie en dat zij vooral wil inzetten op circulariteit ofwel hergebruik. Zo kiest van Kollenburg bijvoorbeeld tweedehands kleding, drinkt koffie uit een stenen mok in plaats van een papieren bekertje en neemt eigen verpakkingsmaterialen mee bij het boodschappen doen.

 

Acties waarbij Karlijn van Kollenburg de komende tijd betrokken is zijn de ‘swapsint’ ofwel speelgoedruilmarkt en een actie met een actie met een verpakkingsvrije kruidenierszaak.

 

LINK naar RPL Actueel voor het hele gesprek

 

Karlijn van Kollenburg is benoemd tot eerste Klimaatburgemeester van Woerden door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 

Het is de eerste keer dat Woerden een Klimaatburgemeester krijgt. De bedoeling is dat de 35-jarige Van Kollenburg andere inwoners van Woerden inspireert om zich in te zetten voor een beter klimaat.

 

Karlijn van Kollenburg is onder meer werkzaam voor de gemeente Woerden als accountmanager, waarbij ze aanspreekpunt Recreatie en Toerisme is voor bewoners, organisaties en ondernemers.

 

bron RPL Actueel

(foto facebook)