Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Ondernemers binnenstad voor voortzetting BIZ

publicatiedatum: ma 8 november 2021

Elke vijf jaar kunnen ondernemers stemmen of zij wel of niet willen dat de BIZ in stand blijft.85% van de uitgebrachte stemmen was vóór het voortzetten van de huidige steun aan evenementen, feestverlichting, een website, straatmeubilair, toerisme en nog veel meer.

 

Ondernemers binnenstad stemmen voor voortzetting BIZ

De uitslag van de BIZ-verkiezing binnenstad (Bedrijven Investerings Zone) is bekend. Met bijna 85% van de uitgebrachte stemmen vóór, kiezen de ondernemers uit de binnenstad overtuigend voor voortzetting van de BIZ binnenstad. Dit betekent dat per 1 januari 2022 een nieuwe periode voor de BIZ binnenstad ingaat voor vijf jaar.

 

Volgens de Wet op de BIZ is het aan de gemeente om deze verkiezingen te organiseren. De BIZ is echter van én door ondernemers. In de afgelopen drie weken hebben ondernemers in de binnenstad schriftelijk hun stem kunnen uitbrengen. Ruim 60% van de ondernemers maakte daar gebruik van. Namens het college maakte wethouder George Becht (binnenstad) de uitslag bekend aan Richard Stouthart, de voorzitter van de BIZ Stadshart.

George Becht: “Als college feliciteren we de BIZ Stadshart van harte met dit geweldige resultaat. Maar ook alle inwoners, want voor de binnenstad en heel Woerden is de voortzetting van de BIZ van groot belang. Wij zien met vertrouwen uit naar de samenwerking.”

 

Investeren in kwaliteit
Het centrum van Woerden kan alleen aantrekkelijk en veilig blijven als ondernemers hier gezamenlijk in investeren. Daar is de BIZ Stadshart voor. Deze richt zich op het steunen van evenementen, feestverlichting, een website, straatmeubilair, toerisme en nog veel meer. Elke vijf jaar kunnen ondernemers stemmen of zij wel of niet willen dat de BIZ in stand blijft.

 

bron : Bericht gem. Woerden