Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Next zingt in Lutherse Kerk.

publicatiedatum: wo 3 november 2021

Op zaterdag 20 november zingt in de Lutherse Kerk in Woerden het Utrechtse Kamerkoor Next het programma ‘Carte Blanche’, met daarin een selectie uit de stukken die koorleden altijd al eens wilden zingen. Want als er voor het koor één ding belangrijk is na anderhalf jaar coronapauze is het wel het uitzingen van de liefde voor muziek.

 

Het concert staat onder leiding van dirigent Fokko Oldenhuis. Op vrijdag 19 november zingt het koor hetzelfde programma in de Pieterskerk in Utrecht.

 

Muziekgeschiedenis

Van Thomas Tallis tot Eric Whitacre en van Benjamin Britten tot David Lang: de leden van Kamerkoor Next duiken tijdens hun najaarsconcert vol in een paar eeuwen muziekgeschiedenis. Wat de hymnes, motetten en spirituals van dit programma gemeen hebben is dat het de favoriete stukken van de koorleden zijn. De verhalen daarachter zijn even uiteenlopend als bijzonder: wat voor de één een nieuwe muzikale uitdaging is, is voor de ander de herinnering aan een bijzondere zomeravond of aan een nieuw begin. Op geheel eigen wijze zullen de koorleden tijdens het concert iets van hun binding met de muziek laten zien.

 

Voor dirigent Fokko Oldenhuis, initiatiefnemer van dit programma, stond al lange tijd vast dat dit programma er wel móest komen: ‘Vanwege corona was het perspectief voor zangers lange tijd onzeker. Voor de tijd daarna wilde ik dat het plezier van weer kunnen zingen voorop zou staan. En hoe kan dat beter dan met favoriete stukken en de verhalen daarachter?

 

Die beleving van en binding met de muziek hoor je terug in deze voorstelling, die helemaal Next is: muziek uit verschillende tijden met heel andere klanken vormt toch een organisch geheel, en sommige details zingen wij net even anders.’

Kamerkoor NEXT, opgericht in 2015, bestaat uit jonge, ambitieuze zangers uit Utrecht en omgeving. Zij hebben hun sporen verdiend in verschillende studentenkoren en zijn actief (geweest) in verschillende (semi-) professionele ensembles. Het koor was de afgelopen jaren ook te horen op Radio 4 en te zien in Podium Witteman. 

Informatie kaartverkoop
Zaterdag 20 november – 20.15 – Lutherse Kerk, Woerden
Toegangskaarten aan de deur: €20 (regulier) / € 17,50 (student / CJP) aan de deur 
Toegangskaarten voorverkoop via www.kamerkoornext.nl €18 (regulier) / €15 (studenten / CJP) 

Vrijdag 19 november – 20.15 – Pieterskerk, Utrecht
Toegangskaarten aan de deur: €2(regulier) / € 17,50 (student / CJP) aan de deur 
Toegangskaarten voorverkoop via www.kamerkoornext.nl €18 (regulier) / €15 (studenten / CJP) 
Voor de concerten is een geldig coronatoegangsbewijs noodzakelijk.