Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Gilde: bordspel Woerden 650 jaar stad

publicatiedatum: vr 22 oktober 2021

Op 29 oktober vindt in het Kaaspakhuis op de Emmakade de presentatie van het bordspel “Wyrda ” plaats. Een ontdekkingstocht door historisch Woerden, gebaseerd op de stadswandelingen die Stichting Gilde Woerden aanbiedt. Het spel voert de spelers langs de belangrijkste punten die de stad kende en deels nog kent. burgemeester Molkenboer krijgt het eerste exemplaar uitgereikt.

 

Het Spel
Natuurlijk ondervinden de spelers tegenvallers, maar ook wel eens een meevaller waardoor het verloop van het spel beïnvloed wordt. Tevens wordt in een brochure  meer verteld over stadsrechten en de bijzondere gebouwen. Op deze manier maak je zelf een wandeling door de hoofdstad van het groene hart, die op 12 maart 1372 van hertog Albrecht van Beieren zijn stadsrechten kreeg.

 

Gildegidsen in nieuw jasje
Na de presentatie en overhandiging van het eerste spel aan de burgemeester, wordt ook stilgestaan bij de “Beursvloer 2019” die op 7 oktober 2019 georganiseerd werd. Tijdens dit destijds jaarlijks terugkerend ontmoetingsevenement, kwamen twee vrijwilligers van Gilde Woerden in gesprek met Marien Groenendijk van Groenendijk Bedrijfskleding en burgemeester Molkenboer. Zij waren bereid om de gidsen van Gilde Woerden van bodywarmers met opdruk te voorzien.  Na de levering begin 2020 brak de pandemie uit en kon de officiële overdracht door beide heren aan de gidsen niet plaatsvinden. Nu de Coronamaatregelen weer grotendeels versoepeld zijn, wil Stichting Gilde Woerden hier alsnog aandacht aan besteden.

Beiden zullen tijdens de bijeenkomst deze officiële overhandiging uitvoeren.

Het spel “Wyrda”zal door Woerden Marketing / VVV worden verkocht o.a., in het Kaaspakhuis op de Emmakade.