Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Mantelzorgwaardering 2021

publicatiedatum: do 21 oktober 2021

Mensen die zorgen voor een ander zijn onmisbaar in onze samenleving. De gemeente Woerden zet ook dit jaar alle mantelzorgers graag in het zonnetje. Zij kunnen zich tot 1 december 2021 aanmelden voor de mantelzorgwaardering en ontvangen eind december 2021 een cadeaubon.

 

Mantelzorgwaardering 2021

 

Voor wie is de mantelzorgwaardering bedoeld?
De mantelzorgwaardering is er voor iedereen in de gemeente Woerden die in 2021 minimaal 3 maanden, tenminste 4 uur per week voor iemand heeft gezorgd. Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke of gehandicapte familieleden of vrienden. Het gaat bij mantelzorg om intensieve zorg voor langere tijd. Voorbeelden zijn: uit bed helpen, maaltijden verzorgen, helpen bij de administratie of intensieve begeleiding naar ziekenhuis of revalidatiebezoeken.

De gemeente wil mantelzorgers waarderen

Wethouder Tymon de Weger geeft aan dat mantelzorgers van grote waarde zijn in onze gemeente. “In deze tijden van corona kan het betekenen dat de zorg nog meer op hen terecht komt. Echter, de inzet en zorg die de mantelzorgers geven, is onbetaalbaar. Dat realiseren wij ons als gemeente goed en daarom willen we hen waarderen met een kleine attentie.”

 

 

Zo vraagt u de waardering aan
Aanmelden kan tot 1 december 2021 op de website www.woerdenwijzer.nl/mantelzorg. Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering of heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier? Neem dan contact op met WoerdenWijzer, tussen 09.00 en 12.30 uur (maandag tot en met vrijdag) via telefoonnummer 0348 428 600.

 

Mantelzorgconsulent
Binnen Woerdenwijzer is een gespecialiseerde mantelzorgconsulent werkzaam. Zij is er voor informatie en advies, het zoeken van passende ondersteuning bij vervangende mantelzorg en  mantelzorgcontacten. U kunt zich ook aanmelden voor de maandelijkse digitale nieuwsbrief, met daarin onder meer actualiteiten en een overzicht van verschillende activiteiten voor mantelzorgers in de gemeente Woerden.