Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

A12 vandaag weer open

publicatiedatum: do 7 oktober 2021

A12 ook bij Woerden weer open. De A12 is vanochtend rond 05:00 uur weer open gegaan. De snelweg was tussen Ouden Rijn en Nieuwerbrug vanaf van 27 september volledig afgesloten vanwege het groot onderhoud aan de weg in de richting Den Haag. Er was er heel veel overlast en irritatie bij automobilisten want de wegen rond Woerden, Kamerik en Harmelen, stonden regelmatig vast.

 

Vrachtwagenchauffeurs, pakjesbezorgers en andere automobilisten zullen opgelucht adem gehaald hebben net als omwonenden op de routes naar en van de A12 toende weg is vanmorgen vroeg weer geopend werd voor het verkeer.

 

Er waren dagelijks 65 verkeersregelaars actief in gemeenten die met de werkzaamheden te maken kregen. Dat voorkwam echter niet dat vele weggebruiker lange vertragingen ondergingen.vooral rond Woerden stond het verkeer vaak volledig vast."

 

Op de Facebookpagina van RTV Utrecht lieten veel omwonenden weten flink hinder te hebben gehad van de werkzaamheden. Veel forenzen zagen hun reistijd toenemen van twintig minuten naar een uur of zelfs meer.

 

Stef Kampinga van Rijkswaterstaat erkent tegen RTV Utrecht dat eind september - begin oktober niet de beste tijd was voor de afsluiting. "Eigenlijk hadden we het gepland in de derde week van augustus, toen waren de scholen nog vrij. Alleen zijn wij niet de enigen die erover gaan. We kwamen er bijvoorbeeld achter in gesprekken met Woerden dat zij flink grote evenementen hadden gepland. Bovendien waren er werkzaamheden op de N228. Dat alles had ook weer zijn effect op hoe de Veiligheidsregio erin stond: brandweer en politie moeten ten slotte ook snel ergens heen kunnen. En voor de veiligheid van ons personeel was volledig afsluiten in plaats van losse rijstroken toch de beste optie bij zo'n grote operatie."

 

Korte klap
Langer wachten konden ze ook niet, stelt Kampinga. "We kwamen er van de winter achter dat het asfalt echt heel slecht was, en hadden grote zorgen voor komende winter. We wilden voorkomen dat we voor een voldongen feit kwamen te staan en dat er ongelukken zouden gebeuren. Het was een strakke operatie, maar ik ben trots op wat het team bereikt heeft."

 

Hopelijk is het voorlopig weer even klaar."

bronnen RTV Utrecht en Rijkswaterstaat