Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kerken van Harmelen openen 'voorraadkast'

publicatiedatum: do 7 oktober 2021

Vanaf vandaag kunnen mensen in Harmelen die geen geld hebben voor eten in het Dorpshuis van Harmelen terecht. Daar is een 'voorraadkast' ingericht met etenwaren voor een eenvoudige maaltijd, deze kunnen zonder te vragen meegenomen worden door mensen die het nodig hebben. In Harmelen wonen ontzettend veel mensen die iets aardigs willen doen voor hun dorpsgenoten.

 

 

foto:  Toos van Soest die namens de 3 kerken van Harmelen de voorraadkast vulde

en (rechts) staat Tinie Kluft, vrijwilligster Dorpshuis Harmelen.

 

De diaconieen van de De Hervormde Kerk, De Open Poort en de Bavokerk waren al een tijdje op zoek naar een manier om blijvend te laten zien dat mensen in Harmelen naar elkaar omzien. Geinspireerd door initieatieven elders in Nedreland en in samenwerking met het Dorpshuis is nu een voorraadkast ingericht, harmelenaren die om wat voor reden dan ook geen geld hebben voor eten kunnen uit de voorraad iets uitkiezen zodat zij alsnog een maaltijd op tafel kunnen zetten.

 

'Geen 'dank je wel' nodig.

Voorzitter van de diaconie/Caritas werkgroep van de Bavokerk: "We houden in Harmelen regelmatig acties voor dorpsgenoten die het makkelijk hebben, die zijn zonder uitzondering een groot succes als het gaat om het inzamelen van wat dan ook.

Mensen in Harmelen zijn gewoon hartstikke aardig voor elkaar. Klein nadeel van al deze acties is wel dat we ze alleen doen als ze ons goed uitkomen en we niet echt rekening houden met de momenten dat sommige mensen in Harmelen hulp nodig hebben". Met de voorraadkast willen de kerken laten zien dat er hulp is zonder erom te hoeven vragen en zonder er dank je wel voor te hoeven zeggen, want Harmelenaren kunnen helemaal anoniem etenswaren meenemen. 

 

Tot groot genoegen van de diaconale werkgroepen hebben de eerste mensen zich al gemeld die ook aan de actie willen bijdragen en zelf etenwaren in de voorraadkast willen zetten. "Dit is vooralsnog niet bedoeling, want we zijn bang dat het Dorpshuis anders binnen de korste keren overspoeld wordt met etenswaren" aldus een lachende Toos, die aangeeft dat deze 'stap 2' van de actie zeker in beeld komt als er zeer regelmatig eten wordt meegenomen uit de voorraadkast."Die 'loop' moet er eerst even in gaan zitten en de kerken van Harmelen hopen van harte dat dat gaat gebeuren.

 

Zo laten we in Harmelen zien dat we er voor elkaar zijn, ook als je het moeilijk vind om om hulp te vragen"

 

Openingstijden

De voorraadkast is te bezoeken tijdens openingstijden van het Dorpshuis/Bibliotheek in Harmelen, maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur.