Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Een heel jaar tegen eenzaamheid

publicatiedatum: ma 27 september 2021

Van 30 september tot en met 7 oktober is de nationale Week tegen Eenzaamheid. In deze week organiseren verschillende organisaties en verenigingen leuke activiteiten om eenzaamheid te verhelpen. Doe bijvoorbeeld mee met de online pubquiz of de huiskamerbingo. Daarnaast vindt u ook binnenkort de speciale activiteitengids op verschillende plaatsen in Woerden.

 

Met deze activiteiten, die het hele jaar door te bezoeken zijn, maken Stichting Thuishuis Woerden, Hart voor Woerden en Buurtwerk zich een jaar lang hard tegen eenzaamheid.

 

Nog steeds ervaren te veel mensen weleens eenzaamheid. En niet alleen ouderen. Ook kinderen, studenten en volwassenen hebben er last van. Eens in het jaar staan we er in heel Nederland bij stil. Ook in Woerden dus. Verschillende organisaties organiseren activiteiten waarbij elkaar ontmoeten centraal staat. Welke activiteiten u in Woerden kunt bezoeken vindt u in Het Kontakt van donderdag 23 september en op de website van Hart voor Woerden: www.woerdenvoorelkaar.nl. 

 

Eenzaamheid is iets dat het hele jaar door speelt. Daarom hebben Stichting Thuishuis Woerden, Hart voor Woerden en Buurtwerk de handen ineengeslagen en een activiteitengids samengesteld. In deze gids vindt u een groot deel van het activiteitenaanbod in de gemeente Woerden. Ga eens langs bij een van de activiteiten en laat u verrassen. Wie weet houdt u er, naast een nieuwe hobby, leuke kennissen aan over. Bent u benieuwd naar de gids? De gids is vanaf 30 september gratis op te halen op verschillende openbare locaties in Woerden en de omliggende kernen. Denk aan de bibliotheken bijvoorbeeld. Ook is de gids online in te zien op www.woerdenvoorelkaar.nl op de homepagina.

 

De Week tegen Eenzaamheid is een landelijk initiatief om aandacht te vragen voor eenzaamheid. Eenzaamheid is, zeker sinds de coronacrisis, iets dat veel mensen raakt. Jong, oud, in de randstad of daarbuiten. Met de activiteiten rondom de Week tegen Eenzaamheid maken we menen bewust van de gevaren van eenzaamheid en bieden we hen handvatten waarmee zij eenzaamheid kunnen voorkomen of verhelpen.