Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbrief



Items voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nieuwe buurtspeelplek in Zegveld

publicatiedatum: zo 19 september 2021

Zegveld heeft er een mooie speelplek bij gekregen. De speelplek is ter vervanging van het schoolplein met speeltoestellen dat ooit aan de Clausstraat stond. Dat is een paar jaar geleden verwijderd in afwachting van de komende nieuwbouw op de plek van de school. Naast deze nieuwbouwlocatie is een plantsoen, die ingericht mocht worden als buurtspelplek voor kinderen van 0-12 jaar.

 


Deze plek is namelijk centraal gelegen in het noord westelijke deel van Zegveld.
Omwonenden zijn vooraf uitgenodigd om mee te denken hoe despeelplek eruit moest komen te zien. Met die informatie zijn er twee ontwerpen gemaakt. Daar hebben de omwonenden uit gekozen.

 

VERSCHILLENDE SPEELELEMENTEN
De nieuwe speelplek bestaat uit een mandschommel, twee kleine schommels, een peuterglijbaan, een uitdagend klimtoestel, een tweedelige duikel en een grote glijbaan met diverse opklimmogelijkheden en glijstang. Op het grasveld er omheen is ruimte om een balletje te trappen. Er staan twee banken bij en een
afvalbak.

 

Op dit moment moet het nieuw ingezaaide gras nog verder groeien, voordat de bouwhekken weggehaald kunnen worden.  Als de weersomstandigheden meewerken kan de nieuwe speelplek binnenkort worden geopend. De huidige speelplek aan de Elzenlaan (iets verderop gelegen) wordt op termijn ook vernieuwd.

 

Bron gem. Woerden