Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Weer Fotografencafé

publicatiedatum: ma 13 september 2021

Het Fotografencafé (van fotografen voor fotografen) pakt, na lange tijd, de draad weer op. Maandag 4 oktober 2021 presenteren ze een workshop Filmen voor Fotografen' met Aad van Vliet, en s'avonds is er een Lezing van documentair fotograaf Dolph Kessler Natuurlijk maken Het foto-plaza en het fotografen diner ook deel uit van het programma.

 

(foto Dolph Kessler)

We pakken de draad weer op met
Dolph Kessler (Amsterdam, 1950) is sinds 2006 documentair fotograaf en woont in Fryslan. Van 2003 tot 2006 volgde hij de Foto Academie Amsterdam.
Behalve als fotograaf van de “condition humaine” (de moderne mens in de hedendaagse samenleving) is hij landschapsfotograaf en gefascineerd door de betekenissen die aan het landschap en de natuur gegeven worden.


De lezing van vanavond:
Op reis door de Noordelijke landen. ‘Keep Greenland a secret' en andere beeldverhalen
Dolph heeft een aantal publicaties op zijn naam staan.
Palingvissers en Palingrokers (2007), Het fotoboek “Tussen Dokkum en de zee” (2009), Atlantic Ocean (2017), “De Noordzee rond” (2012) en de serie Postboats.  www.dolphkessler.nl

locatie

Kasteel Woerden, Ridderzaal
Aanvang 20.00 uur
Corona maatregelen zijn van toepassing

 

Highlights: 

  • 13.30 uur: Workshop:' Filmen voor Fotografen' met Aad van Vliet
  • 18 uur : Fotografen diner (apart intekenen)
  • Programma café
  1. 19 uur: Fotoplaza
  2. 20 uur: Lezing Dolph Kessler  Op reis door de Noordelijke landen. ‘Keep Greenland a secret' en andere beeldverhalen
  3. 21.15 uur: Portfolio review; Gasten kunnen een aantal foto’s voorleggen aan reviewers welke  ieder vanuit eigen insteek, de sterke en minder sterke punten van de foto bespreken.

Zie hier voor de workshop (13.30 uur/€ 62,50) van Aad van Vliet: Visual storyteller, adviseur, docent, regisseur en fotograaf.

 

COVID 19: Bij de ingang wordt uw vaccinatie via CoronaCheck app gecontroleerd. Ook een print van de vaccinatie is voldoende. Bij geen vaccinatie geldt een negatief PCR testuitslag.


We hopen jullie weer te mogen begroeten op maandag 4 oktober 2021