Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

OvhGH gaat weer concerten geven.

publicatiedatum: zo 12 september 2021

Het OvhGH heeft een half jaar niet kunnen repeteren door de maatregelen rondom corona. Gelukkig zijn de meeste beperkende maatregelen voorbij en kunnen we weer samen muziek maken. Het programma van ons 1e concert, op 2 oktober om 17.00 en om 20.00 uur in de Kruiskerk, bestaat uit drie prachtige werken zoals de 8e symfonie van de veelzijdige componist Antonin Dvorák.

 

De 8e symfonie is een vrolijke, lyrische en poëtische symfonie, waarin Dvorák (Tsjechië, 1841-1904) de Boheemse volksmuziek verwerkte, waar hij zo van hield.

 

 

Naast deze prachtige symfonie, staan in oktober nog 2 schitterende composities op het programma.

  • “Op de steppen van Centraal Azie”, van de Russische componist Alexander Borodin (1833-1887). Een simpele en tot de verbeelding sprekende Russische melodie, gezongen door soldaten die een karavaan escorteren. De kameeldrijvers zingen een prachtige Oosterse melodie. Als de karavaan nadert, vermengen de liederen van de soldaten en hun beschermelingen zich en de echo’s daarvan blijven hangen als de karavaan in de verte verdwijnt….    
  • Tenslotte van de Duitse componist Max Bruch (1838-1920) de bekende Romanze voor altviool en orkest. Hierbij zal de jonge Venezolaanse altviolist Wilker Paredes soleren, momenteel 2e jaars student aan het conservatorium Codarts in Rotterdam. 

 

Het Orkest van het Groene Hart uit Woerden is opgericht door Cor van Kleef 28 mei 1984.Het heette toen nog Woerdens Symfonie Orkest. Momenteel staat het orkest onder leiding van dirigent Jim Benjamin Roodnat.

 

Het orkest bestaat uit ruim 30 leden.

Meer info en kaarten bestellen op de site van het Orkest