Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Géén Koeiemart, géén Kiremko Nacht van Woerden

publicatiedatum: za 4 september 2021

Burgemeester Molkenboer: “Het is opnieuw geen gemakkelijk besluit. De Koeiemart is voor veel Woerden-aren het hoogtepunt van het jaar. Daarom zijn we al vroeg gestart met de voorbereidingen en hebben we gekeken naar alternatieven, om dit feest toch mogelijk te maken. Helaas hebben we moeten constateren dat we de Koeiemart dit jaar weer niet op een verantwoorde én gezellige manier kunnen organiseren.”

 

Koeiemart helaas opnieuw niet mogelijk

Het Kerkplein vol met koeien, snert eten, naar de kermis of langs de kramen van de markt ….het gaat op 27 oktober niet gebeuren. De Koeiemart gaat vanwege corona jammer genoeg ook dit jaar niet door. Het is niet mogelijk om het feest op een volwaardige en verantwoordelijke manier te organiseren.

 

Te veel onzekerheden
De Koeiemart trekt jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers. Zo’n groot evenement organiseren blijkt binnen de corona-maatregelen niet mogelijk. Ook niet als vanaf 20 september versoepelingen worden doorgevoerd. 
 

Misschien wel een kermis
De afgelopen tijd zijn de coronamaatregelen flink versoepeld. Bepaalde evenementen zijn hierdoor wel mogelijk. De gemeente kijkt daarom voortdurend samen met organisatoren óf en in welke vorm evenementen kunnen doorgaan. Daarbij wordt er gekeken naar risico’s door corona, maar ook naar in hoeverre een evenement in een afgeslankte vorm afbreuk doet aan plezier en beleving van de bezoekers. Of de kermis in de laatste week van oktober door kan gaan, wordt daarom nog onderzocht.

 

Nacht van Woerden

De organisatoren van de Kiremko Nacht van Woerden hebben ook besloten om het evenement dit jaar niet door te laten gaan.

 

Dubbel feest in 2022
In 2022 zal de Koeiemart plaatsvinden op 26 oktober. Woerden bestaat volgend jaar 650 jaar.

Dus dat betekent dubbel feest, schrijft de gemeente.

 

Bron: persbericht gem Woerden