Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Makelaar en extra ondersteuning Cultuursector

publicatiedatum: do 2 september 2021

Woerden ontvangt budget van het Rijk om de cultuur in onze stad, die veel geleden heeft onder de corona maatregelen. te ondersteunen en – met oog op de toekomst – te versterken, want deze situatie is nog niet voorbij. . Hierdoor is extra financiering ( € 2.500 per aanvrager) mogelijk voor culturele amateurs en verenigingen. Ook voor cult. evenementen/festivals en (Semi-) professionele organisaties zijn er opties.

 

Extra subsidie

Veel culturele amateurs en verenigingen hebben financiële schade ondervonden, bijvoorbeeld omdat vaste lasten doorliepen en inkomsten terugvielen. Heeft uw organisatie hiermee te maken?

 

Dan kunt extra subsidie aanvragen.

Het gaat om een bedrag van € 2.500 per aanvrager.

Voor deze subsidieregeling is € 30.000 beschikbaar.

 

Garantstelling voor culturele evenementen en festivals

Organisaties nemen risico’s als zij de komende tijd een evenement of festival organiseren. De gemeente biedt een garantstelling tot maximaal € 15.000 voor het geval het evenement niet kan doorgaan als gevolg van corona maatregelen. Hiervoor kunt u garantstelling aanvragen. Voor deze regeling is € 30.000,- beschikbaar.

Aanvragen kan vanaf 1 september 2021.

Meer informatie en aanvragen via www.CultuurPlatformWoerden.nl.

 

(Semi-) professionele organisaties

(Semi-) professionele culturele organisaties kunnen plannen indienen voor noodzakelijke innovaties. Het gaat om een subsidie van max. € 20.000. Voor deze subsidieregeling is € 100.000 beschikbaar.

U kunt deze subsidie digitaal aanvragen vanaf 1 september.

 

Met het oog op de toekomst

Corona heeft veel duidelijk gemaakt. Zoals de behoefte aan meer ruimtes voor culturele activiteiten en de wens tot samenwerking, waarbij een cultuurmakelaar een belangrijke rol kan spelen. De gemeente gaat hierover in gesprek met mensen uit het culturele veld.