Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

"Woerden wordt vervolgd"

publicatiedatum: zo 25 juli 2021

Met twee professionele docenten, Tekstschrijfster Winny van Rij en Marijke Abbink, gaat KUNSTaandenRIJN schrijvers en tekenaars die mee willen doen aan elkaar koppelen, met het thema : "Woerden wordt vervolgd" Dit in het kader ( en met steun) van "Woerden650 jaar". Het resultaat moet zijn verhalen met bijbehorende tekeningen (of andersom), liefst in een "echt" boek.

 

Onno Schmitz AV Producties heeft een film gemaakt over dit project van KUNSTaandenRIJN. (KLIK hier)

de tekening hierboven is van Elly Waterman

 

 

Wat zou het mooi zijn als die verhalen en tekeningen ook nog in een gedrukt boek verschijnen.

Met natuurlijk prominent de logo's van al onze sponsors.

Onze droom zou dan helemaal werkelijkheid worden, en Woerdenaren kunnen dan een blijvende herinnering verkrijgen, eigenlijk een herinnering aan de toekomst, Woerden wordt vervolgd.

 

 

 

Iedere Woerdenaar kan zich nu inschrijven om mee te doen.

Wij koppelen schrijvers en tekenaars aan elkaar. Schrijvers en tekenaars gaan samen geïllustreerde verhalen schrijven onder het thema ‘Woerden wordt vervolgd’. We beginnen alvast in het najaar van 2021. Dan kunnen we een eerste serie verhalen en tekeningen presenteren rond de startbijeenkomst van Woerden 650. Een tweede reeks zal later in 2022 verschijnen.

 

Meedoen met een korte cursus*

Veertig personen (20 tekenaars en 20 schrijvers) bieden wij de kans hun vaardigheid in schrijven of tekenen te ontwikkelen in een vierdelige cursus onder leiding van de professionele docenten Marijke Abbink (tekenen) en Winny van Rij (schrijven). Deze personen worden gekoppeld in duo’s om er samen iets prachtigs van te maken: een geïllustreerd verhaal.

Alle deelnemers krijgen een bijzondere kans om met een andere blik te schrijven en tekenen en om samen te werken met iemand met andere vaardigheden.


Meedoen zonder cursus

Je kan ook meedoen zonder cursus. Deelnemende schrijvers en tekenaars koppelen wij in duo’s, Zij kunnen zelf aan de slag. Je kan je nu inschrijven; de details hoor je later.


Thema: Woerden wordt vervolgd

Met dit thema richten wij ons op de toekomst van Woerden en bouwen voort op het rijke verleden van de stad. Het resultaat is voor elk koppel een toekomstfantasie: een tekening met een verhaal erbij of een verhaal met een tekening daarbij.


* De cursussen vinden plaats in twee series:

    maandagmiddagen 11 oktober, 25 oktober, 8 november en 22 november 2021
    zaterdagmiddagen 15 januari, 29 januari, 12 februari en 26 februari 2022

 

De kosten bedragen dankzij een bijdrage van de organisatie van Woerden650 slechts 30 euro voor de vier bijeenkomsten per persoon.

 

De cursusmiddagen vinden plaats in het Baken, Beneluxlaan 3, 3446 BK Woerden

 

Laat u het weten als u dit project wilt steunen?
U kunt zich trouwens ook alvast inschrijven als deelnemer via onze website.

Er is plaats in oktober, maar ook in januari 2022.

 

KUNSTaandenRIJN