Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

CPW Videoshow 10 :Marco v.d. Bij

publicatiedatum: vr 16 april 2021

Lokale cultuurmakers een podium te bieden. Dat kan nu niet live, via Cultuurcafés, maar gelukkig wel in “De Video Show”! Elke week staat een andere cultuurmaker in de spotlights. In deze aflevering (nr 10) oud Stadsdichter Marco v.d. Bij. In één minuut, nu eens niet over poëzie maar over muziek, muziek en nog eens muziek, Korte samenvatting: Daar word je blij van!

 

Marco van der Bij behoeft in Woerden bijna geen introductie. Hij is oud Stadsdichter en laat nog regelmatig van zich horen als dichter. Hij stond jaren met BruusQ op het podium als gitarist, zanger, tekstschrijver en componist.
Als singer-songwriter schreef hij in 2019 een paar teksten voor een stel jonge honden. De klik was zo goed dat de Nederlandstalige rockband Dichterbij ontstond.
Joost en Sjoerd Kuiper, Richard van Jaarsveld en Michel Molenaar gaan los op Marco’s melodielijnen en tillen ze naar een hoger niveau: WAUW!

 

De muziek is stevig, met verrassende wendingen en experimenten. De teksten zijn recht voor z’n raap en niet voor tere zieltjes geschikt. De muzikanten hebben overduidelijk veel lol in hun samenwerking.


De band stond door de restricties vanwege COVID19 pas één keer op het podium,

op 13 februari 2020 tijdens het Cultuurcafé bij K’77.

LINK VIDEO