Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Priklocatie Woerden open!

publicatiedatum: wo 14 april 2021

Maandag 12 april ging het vaccinatiecentrum van de GGD in Woerden van start. Om 09.00 uur ’s ochtends opende de locatie de deuren om de eerste mensen met een afspraak voor een vaccinatie te verwelkomen. Aan het einde van de middag kregen Jaap Donker, directeur Publieke Dienst GGD regio Utrecht, burgemeester Victor Molkenboer en wethouder Arjan Noorthoek een korte rondleiding door de locatie.

 

Fijn, dat alle mensen die in Woerden en omgeving wonen nu dicht bij huis gevaccineerd kunnen worden! Daar zijn de GGD en de gemeente Woerden het over eens.

 

 Om de werkzaamheden zo min mogelijk te verstoren is het bezoek beperkt gehouden. Wethouder Arjan Noorthoek overhandigde de coördinator van het centrum een bos bloemen en bedankte daarmee bij voorbaat alle GGD medewerkers voor hun inzet.

De vaccinatielocatie is gevestigd op de begane grond van het oude Campina gebouw aan de Bleek 1 naast het gemeentehuis van Woerden. In een paar weken tijd is de begane grond omgebouwd tot een prachtige vaccinatielocatie met ruime capaciteit.

De GGD regio Utrecht wil graag dat iedereen zoveel mogelijk dichtbij huis terecht kan voor een vaccinatie. Verspreid in de regio Utrecht zijn nu 7 regionale vaccinatiecentra gerealiseerd. De locaties zijn te vinden in de stad Utrecht, Amersfoort, Houten, Veenendaal, Utrechtse Heuvelrug, Breukelen en Woerden.

 

Wie mag zich laten vaccineren?

Rijksoverheid bepaalt wanneer welke groep aan de beurt is voor een coronavaccinatie.

Het kabinet bepaalt welke groep welk vaccin krijgt. Het RIVM verstuurt de uitnodiging voor het maken van een afspraak.

 

Mensen die geboren zijn in of voor 1951 kunnen online een afspraak maken voor een vaccinatieprik door de GGD. Ook de huisartsen vaccineren tegen corona. Zij doen dit bij mensen van 60 tot en met en 64 jaar. De huisartsen prikken veelal op een eigen locatie.

Meer informatie: coronavaccinatie.nl