Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kalsbeek College: fotoproject “Bedreigd”

publicatiedatum: ma 12 april 2021

Havo-eindexamenleerlingen hebben het fotoproject “Bedreigd” gemaakt. Bij dit project werken Stichting 4 en 5 mei Woerden en het Kalsbeek College dit jaar voor de vierde keer samen. Leerlingen uit 5 havo zijn in gesprek gegaan met mensen die een verhaal rond thema’s als oorlog, vrede, vrijheid en onvrijheid vertellen. Door corona werden de gesprekken online gevoerd

 

Ook maakten de leerlingen foto’s via glas of op voldoende afstand buiten.

Er kon helaas geen gebruik worden gemaakt van de fotostudio op het Kalsbeek College, maar ondanks dat leverden de foto’s via glas een verrassend resultaat op.

 

    Je leven op het spel zetten voor die

Afghaanse mensen,

dat doe je indirect wel,

maar eigenlijk doe je het

voor die jongen die naast je staat.

 

Verhalen doorgeven
De ontmoetingen tussen verschillende generaties zorgen ervoor dat verhalen worden doorgegeven en dat ze via de bijbehorende fotografie en teksten blijvend worden vastgelegd.

Het boekje laat personen met diverse achtergronden zien, waarin zowel aandacht voor de Tweede Wereldoorlog als de gevolgen van recentere oorlogen is. Hoewel het eindresultaat prachtig is, is de impact van de verhalen misschien nog wel het meest bijzonder.

Op deze manier wordt “4 en 5 mei” voor onze leerlingen een stuk tastbaarder.

 

Boekje bestellen

Bekijk het boekje online of bestel een eigen exemplaar. dat kan door een mail te sturen naar Claudia van Putten, docent Beeldend Vormen. Of je haalt een boekje op bij de loge van het Kalsbeek College locatie Schilderspark.