Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Vogelcursussen voor Beginners

publicatiedatum: di 23 maart 2021

In een gratis (online) vogelcursus voor beginners leert u in tien vogellessen, van Vogelbescherming Nederland, veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. Met handige tips, filmpjes, ezelsbruggetjes en leuke weetjes om nog meer van vogels te genieten. met medewerking van Camilla Dreef & Nico de Haan, Er is ook de cursus "vogels in Nederland" waarin ook IJsvogels, Grutto en Tureluur te vinden zijn.

 

Leuk dat u meedoet!

Welkom bij de gratis cursus Tuinvogels in Nederland.


Als u zich hierboven aanmeldt, krijgt u meteen de eerste vogelles per mail.

Daarna ontvangt u 1x per vier dagen per e-mail de volgende aflevering. In iedere les kunt u terugbladeren naar de vorige les(sen). Zo maakt u op een leuke manier kennis met de Nederlandse tuinvogels. U gaat veel meer zien en herkennen in uw tuin en krijgt praktische tips voor uw eigen tuin of balkon.

 

Vogels in Nederland

In deze cursus leert u bijvoorbeeld hoe u die grote witte vogels uit elkaar kunt houden. Is het nou een lepelaar of een reiger? Met de tips van Nico en Camilla ziet u het voortaan duidelijk. Grijze eenden, fluiteenden en fotomodel-eenden?  De flitsend snelle en prachtige blauwe ijsvogel? Onze nationale trots de grutto, en de tureluur met zijn oranje poten? Ook deze cursus zit boordevol leuke weetjes. En hoe meer u weet, hoe meer er buiten valt te zien en te genieten!

 

Deze vogels worden in de cursus behandeld:

boomklever, boomkruiper, bosuil, ekster, gaai, groenling, grote bonte specht, heggenmus, holenduif, houtduif, huismus, kauw, koolmees, koperwiek, kramsvogel, merel, pimpelmees, putter, roodborst, sperwer, spreeuw, turkse tortel, vink, winterkoning en zanglijster.

 

Veel plezier met deze cursus!

Camilla Dreef & Nico de Haan
Ambassadeurs van Vogelbescherming Nederland

 

  • Nico heeft bijna dertig jaar bij Vogelbescherming gewerkt en kent de vogels als geen ander.
  • Camilla is vogelonderzoeker en fervent vogelaar.
  • Samen leren zij u op een andere manier naar vogels te kijken, zodat u er nog meer van kunt genieten!

Meer vogels en cursussen op de site van vogelbescherming Nederland