Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Woerden in beweging met ThuisKUNSTroute

publicatiedatum: za 20 maart 2021

Op maandag 15 maart 2021 zijn op 40 locaties binnen Woerden, Kamerik, Kanis, Harmelen, Zegveld en Linschoten bordjes verschenen van de ThuisKUNSTroute. De bordjes staan bij locaties waar kunstenaars hun werk in tuinen of voor een raam laten zien. Alle werken zijn vanaf de straat zichtbaar zonder bij de kunstenaars binnen te komen, Cultuur & beweging, helemaal coronaproof dus.

 

Er zijn beelden, keramiek, schilderkunst textiel en glaswerk enz., te bewonderen

 

Op de foto 

Hetty Wilming met haar textielkunstwerk: de Formele Tuin.

 

Dit staat de komende maand voor het raam van haar huis. “Het bordje genereert nu al aandacht, ik heb de eerste bezoekers al in de tuin gehad!”, vertelt Hetty enthousiast.

 

Veilig & Gezond

De Woerdense Stichting KUNSTaandenRIJN wil met deze laagdrempelige manier van exposeren de Woerdenaren stimuleren om in beweging te komen. Er zijn drie wandelingen en twee fietstochten beschikbaar* waarlangs alle kunstwerken bekeken kunnen worden. In totaal gaat het om een forse afstand. Omdat de kunstwerken een maand lang, tot en met 15 april, blijven staan is het haalbaar alles te bekijken. De kunstwerken staan in alle woonwijken van Woerden en ook in Kamerik, Kanis, Zegveld en Harmelen. Er is zelfs een uitstapje naar Linschoten.

foto: Op Dorpsstraat 7 in Harmelen staan van Ineke Smienk (atelier levend glas) o.a. 2 tuinobjecten van RVS met glas-in-lood en  een vogelkooi met Geluksvogeltjes tentoongesteld.

 

Interactieve kaart & routes
Op deze kaart zijn alle namen en adressen van de kunstenaars te vinden. Voor toevallige passanten staat op de bordjes een QR code, waarmee meer informatie over de expositie en de routes te vinden is. 
Elke route kan zonder risico op besmetting met het Corona-virus worden afgelegd. Het is niet nodig om bij de kunstenaars binnen te komen, en alle werken zijn vanaf de straat zichtbaar.

* Er zijn drie wandelroutes en twee fietsroutes samengesteld die kan downloaden. (Neem die mee op je mobiele telefoon.)

  •     ThuisKUNSTroute Molenvliet, ca 7 km
  •     ThuisKUNSTroute Centrum/Schilderskwartier, ca 6 km
  •     ThuisKUNSTroute Snel&Polanen / Staatslieden, ca 6 km
  •     ThuisKUNSTroute Kamerik Kanis Zegveld Woerden (ca 26 km)
  •     ThuisKUNSTroute Linschoten Harmelen Woerden (ca 20 km)

Link voor KAART& ROUTES


foto; Keramiek van Ilja Pronk in Kamerik

 

 


Over KUNSTaandenRIJN Woerden
KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Wij richten ons op individuele beeldende kunstenaars, maar werken ook graag samen met andere relevante organisaties, bedrijven, clubs en instellingen. Activiteiten die wij organiseren zijn exposities bij bedrijven, de RijnKUNSTprijs, enkele malen per jaar een KUNSTKafé voor schilders. De Stichting stelt de KUNSTKajuit in de oude HBS ter beschikking van kunstenaars die atelierruimte nodig hebben. Wij organiseren kleinschalige schilderdagen en kortlopende cursussen. Daarnaast versturen wij een maandelijkse digitale nieuwsbrief over niet alleen onze eigen activiteiten, maar ook die van anderen in onze regio.

  • website: www.kunstaandenrijn.nl
  • Facebook: https://www.facebook.com/KADR.Woerden/