Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Eerste Kievitsei in Wilnis gevonden

publicatiedatum: zo 14 maart 2021

Het eerste kievitsei van 2021 is op 5 maart gevonden in polder Groot Mijdrecht in het Utrechtse Wilnis. Natuurorganisatie LandschappenNL heeft, gezamenlijk met Landschap Erfgoed Utrecht, vastgesteld dat het een vers ei is en dus de eerste van het jaar. De vinder is Otwin Nonnekes van vrijwilligersgroep De Ronde Venen.

 

Het ei (uit een nest met één ei) is gevonden op een graslandperceel in polder Groot Mijdrecht. Het eerste ei dat op grasland werd gevonden was 6 jaar geleden in 2015.

 

Vroege aftrap van het Weidevogelseizoen

Met het vinden van dit kievitsei is het weidevogelseizoen 2021 begonnen. Veel landbouwwerkzaamheden moeten nog worden uitgevoerd. Des te belangrijker is daarom ook nu weer de inzet van vrijwilligers en boeren om de vogels de kans te geven vroeg en succesvol te beginnen. Vrijwilligers van de provinciale landschapsbeheerorganisaties, de Bond van Friese Vogelwachten en de weidevogelcommissie Vanellus Vanellus van het SBNL Natuurfonds), trekken vanaf nu tot half juni het land in om waar nodig samen met boeren nesten te zoeken en te beschermen tegen verlies door landbouwwerkzaamheden. 

 

bron en foto Landschap.nl