Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Na de Dam",theatermanifestatie rond Dodenherdenking

publicatiedatum: ma 8 maart 2021

Theaterscholen en centra in Nederland zoeken voor het jongerenproject "Theater Na de Dam" ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en daarover in gesprek willen met jongeren. Op basis van de verhalen wordt een (digitale) theatervoorstelling gemaakt rond Dodenherdenking op 4 mei. Of het Klooster, opnieuw meedoet en er weer een mooie Woerdense voorstelling van maakt is (nog) niet bekend.

 

De gesprekken tussen de ouderen en jongeren kunnen op verschillende manieren plaatsvinden, bijvoorbeeld telefonisch terwijl ze elkaar zien door een raam. Maar ook een videogesprek via Zoom of Skype behoort tot de mogelijkheden, net als een wandeling op veilige afstand, een ouderwetse brief of een e-mail. Uitgangpunt is dat de jongeren en de makers de gezondheid van de vertellers natuurlijk niet in gevaar brengen.”

 

"Theater Na de Dam" Klooster in 2020

Het Theater Na de Dam komt via het Klooster in Woerden dit jaar met een videoproductie.

Voorgaande jaren was er op 4 mei om ‘s avonds negen uur in Het Klooster een theatervoorstelling rond het thema Tweede Wereldoorlog.

Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus wordt er dit jaar een videoproductie gemaakt. Jongeren maken daarvoor beelden waarin de huidige beperking van de vrijheid wordt vergeleken met die in de Tweede Wereldoorlog. De jongeren worden begeleid door theaterdocent Sanne Dorrepaal van Het Klooster.

De film waaraan gewerkt wordt zal op 4 mei via internet te zien zijn. De plannen die er eigenlijk voor dit jaar lagen, een voorstelling over de geschiedenis van Indonesië en de Molukken, zijn verschoven naar volgend jaar.