Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Woerden is voor iedereen

publicatiedatum: za 13 februari 2021

Van zaterdag 17 tot zaterdag 24 april 2021 organiseert Woerden het eerste Iedereen doet mee Festival. Een week vol activiteiten voor alle inwoners en organisaties uit gemeente Woerden. (In coronatijd ook online) We zijn op zoek naar verenigingen, clubs, scholen, bedrijven en organisaties die inclusie een warm hart toedragen en in die week een inclusieve activiteit willen organiseren.

 

Iedereen doet mee

Een inclusief Woerden waarin iedereen mee kan doen: jong en oud. En wat je culturele achtergrond, gender, talenten of beperkingen ook zijn. Dat is de uitdaging die we als inwoners, bedrijven, clubs, verenigingen en gemeente in onze dorpen en stad aan willen gaan. https://www.woerden.nl/iedereen-doet-mee

 

Het 'Iedereen doet mee!' Festival

Denk daarbij aan een inclusieve theatervoorstelling waarin je bijvoorbeeld een afspiegeling van de samenleving op toneel ziet, een sportclinic voor iedereen, een natuuractiviteit voor alle generaties, een lezing of workshop over inclusief werkgeverschap op basis van talenten binnen je organisatie of een inclusieve les in het onderwijs, waarbij bijvoorbeeld alle kinderen een bijdrage leveren.

Aan het eind van het Festival willen we een prijs uitreiken.

 

 

De 'Iedereen doet mee!’ Prijs

We zijn op zoek naar het meest inclusieve actiepunt in Gemeente Woerden. Door een actiepunt te verzinnen waardoor de gehele diversiteit aan inwoners, collega’s, leerlingen, sporters & amateurs samen kan optrekken. Als je een actiepunt indient, draag je bij aan een inclusieve samenleving.

Elke inwoner of organisatie kan meedoen door een actiepunt in te dienen.

 

Voorbeelden van mooie actiepunten?

  • Een recreatief team in jouw sportclub oprichten, waarin iedereen kan sporten.
  • Een menukaart voor iedereen in je restaurant of kantine, met vegan en halal gerechtjes én in braille.
  • De paden breder maken van je winkel of supermarkt, zodat iedereen erin kan.
  • Iemand met talent en een beperking aannemen in je bedrijf of school.

 

Door een inclusief actiepunt in te dienen verdien je automatisch een plek in de lokale inclusie agenda. Ook ontvang je een raamsticker. Daarmee kun je laten zien dat je bij wilt dragen aan een inclusieve samenleving.

 

Er zijn zes prijzen te winnen, voor de thema's:
- Inclusie in het onderwijs
- De Inclusieve Arbeidsmarkt
- De Inclusieve buurt & Inclusief ontwerp
- Cultuur, vrije tijd & sport
- Inclusie & Support (zorg & welzijn)
- De Inwonersprijs

 

Meedoen
Ken jij mensen, organisaties en clubs die hieraan eventueel willen meedoen en/of zou jij willen meedoen, en/of willen bijdragen?
Op deze pagina kun je je inschrijven voor het festival en de prijs.

 

Wie zijn wij?
Alexander Willems, Anouk Bolsenbroek, Ella Lanuspach, Ingrid van Schaik, Macy Hartman, Pepijn Hagenaar, Saphira Metekohy, Sven Pluimers  en Bram de Vries

Het festival & de prijs worden georganiseerd door de Werkgroep 'Iedereen doet mee!'

Meer info