Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

SOAP bestuurswissel

publicatiedatum: zo 24 januari 2021

Stichting Open Akoestisch Podium (SOAP) krijgt een nieuw bestuur. Na 10 jaar voorzitterschap van (SOAP) draagt Roel van der Bij het over aan Inge Roode. Vice voorzitter Dick Fokke draagt zijn functie over aan Mark Hoppe, maar blijft wel in het bestuur. Wijnand Brak stopt als secretaris en zal ook net als Roel het bestuur verlaten.

 

 We kunnen terug kijken op een prachtige periode waarin veel ontwikkeld en tot stand gekomen is. Waaronder samenwerking met andere organisaties zoals Kunstpark. Een succesformule zo is gebleken voor beide partijen. In 2019 heeft SOAP een upgrade naar Akoestival 2.0 gemaakt.

Nieuwe vormgeving, logo, indeling festival terrein en podia en nieuwe website. Een krachtinspanning om trots op te zijn. Akoestival is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in Woerden en omstreken. Begin 2020 werd dit nog eens bekrachtigd door samen met Kunstpark de Cultuurprijs Woerden te behalen.

 

Corona

Vanaf maart 2020 verliep helaas alles anders. Geen Open podia voor muzikanten en publiek in het 't Bierhuys. Geen Akoestival. Wat een groot feest had moeten worden door het o.a. het behalen van de Cultuurprijs ging door Corona niet door.

Dit jaar staat Akoestival weer in de top 10 van Woerdense evenementen en gaat het vernieuwende bestuur afhankelijk van de ontwikkelingen en mogelijkheden, weer een prachtig programma presenteren.