Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Vaccineren ! Wie? Wanneer?

publicatiedatum: zo 10 januari 2021

Het is een een paar keer gewijzigd maar uiteindelijk heeft het kabinet besloten om te beginnen met ziekenhuizen en zorgmedewerkers. Vervolgens wordt gekeken welke vaccins voor welke doelgroep het beste geschikt zijn (ook gezien de logistiek) en wanneer die vaccins in welke hoeveelheid beschikbaar zijn. Het kabinet komt dan tot deze volgorde:

 

 

 

Na het acute zorg en zorgpersoneel zijn de bewoners van verpleeghuizende eersten.

Vervolgens d,e wat jongere, mensen tot 60 jr met een medische indicatie,

Daarna thuiswonende ouderen

dan ovige zorg verleners en mensen van 18 - 60 jr

 

De ANBO in Woerden vindt dit niet de meest ideale volgorde, maar snapt dat het kabinet zich door de beschikbaarheid en logistiek van de vaccins moet laten leiden. Het állerbelangrijkste is dat zo snel mogelijk zoveel mensen worden gevaccineerd.


Kwetsbare ouderen eerst

Maar er is iets geks. Het kabinet maakt geen onderscheid tussen ouderen mét en zónder een medisch indicatie. Terwijl mensen van 60 jaar en ouder mét een medische indicatie naar onze mening vóór moeten gaan. Dat is logistiek lastiger, maar wel heel belangrijk! Sterker nog, eerst stonden zij ook voorin de rij gepland.

ANBO vindt dit niet kunnen en pleit ervoor om - in de groep thuiswonende 60-plussers - de mensen mét medische indicatie als eerste uit te nodigen voor de coronaprik.

 

lees het hele bericht op de site van ANBO