Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Aftreden Bolderdijk

publicatiedatum: di 5 januari 2021

Afgelopen weekend heeft wethouder Bolderdijk de gemeenteraad en het college van B&W laten weten dat hij definitief stopt met zijn werkzaamheden als wethouder. In zijn brief geeft hij aan, dat hij deze functie steeds met veel plezier heeft uitgevoerd. Daar kwam een einde aan toen hij 26 november geconfronteerd werd met een motie van wantrouwen.

 

 Aanleiding voor deze motie was de gang van zaken rond de werkzaamheden aan de Oostdam. De motie werd niet aangenomen, maar had desondanks een groot impact op Arthur Bolderdijk en zijn gezin.

 

De afgelopen weken heeft hij alles laten bezinken en is uiteindelijk tot het besluit gekomen dat hij definitief stopt als wethouder. ‘Mijn conclusie is dat de gezondheid van mijn gezin en mijzelf het meest belangrijk is’.

De werkzaamheden van Arthur Bolderdijk worden al sinds begin december tijdelijk overgenomen door de andere collegeleden. Lijst van der Does gaat op zoek naar een nieuwe wethouder namens de partij.

 

Velen zullen Arthur Bolderdijk als wethouder missen. Hij was o.a. verantwoordelijk voor de  werkzaamheden aan de Kanis, maar ook zeer betrokken als het ging om de problematiek van de dalende bodem.

 

Als wethouder van financiën zorgde hij met de strategische heroriëntatie voor een gezonde financiële basis van de gemeente. 

 

Het college respecteert zijn besluit en wenst hem alle goeds.