Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Corona-vaccinatie

publicatiedatum: ma 4 januari 2021

Op dinsdag 8 januari wordt de eerste corona-vaccinatie niet, als eerder gemeld, in de locatie Houten, maar in het Brabantse Veghel toegediend. Minister de Jonge maakte ook bekend dat personeel van de ziekenhuizen, met name de medewerkers op de I.C's en in de corona-afdelingen, ook de vaccinatie zo snel als mogelijk ontvangen, wellicht zelfs eerder dan 8 januari.

 

Zo hoopt men het hoge ziekteverzuim door corona (en isolatie) in de ziekenhuizen wat terug te dringen.

 

Start 8 januari op 3 locaties.

In totaal wordt er vooralsnog vaccin geleverd om zo’n 225.000 professionals twee keer te prikken*. Komt er meer vaccin, dan zullen GGD's dat uiteraard benutten. Vaccineren doen de GGD’en vanuit 25 centrale locaties.

 

Drie locaties (te weten Houten, Rotterdam en Veghel ) starten alledrie vanaf 8 januari.

Vanaf 18 januari volgen ook de overige locaties.

Te weten: Alkmaar, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Goes, Groningen, Huizen, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maastricht, Purmerend, Schiphol, Venlo, Wijchen, Zwolle.

 

*Volgens de GGD duurt de vaccinatieronde voor zorgpersoneel in totaal zes weken. In drie weken worden alle prikken gezet, maar voor optimale werking van het Pfizer-vaccin is het nodig dat iedereen minimaal 21 dagen later een tweede inenting krijgt.

Overzicht van de vaccinatielocaties.

 

Woerden

Ondertussen was vorige week (tot 29 december) in Woerden, voor het eerst sinds langere tijd, een daling te zien in het wekelijkse aantal positieve testen. Een week eerder werden er 210 Woerdenaren positief getest op het coronavirus. Afgelopen week waren dat er dus 183.

 

Het totaal aantal besmettingen in Woerden in de periode vanaf maart dit jaar was op 29 december 2449. Uitgaande van ruim 50.000 inwoners heeft ongeveer 5 % van de Woerdenaren (één op de 20) positief getest.