Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Meer dan verwacht, minder dan gevreesd

publicatiedatum: ma 4 januari 2021

BAM, knal, dreun knetter...... Het gaat dan over het het geluid van afgestoken vuurwerk dat, soms al dagenlang, voor de jaarwisseling te horen was. Af en toe waren er knallen zo hard dat die de ramen deden rinkelen. Zwaar illegaal vuurwerk of lawinepijlen afgestoken door malloten, vertelde de "kenners". De een dacht "dat loopt helemaal uit de hand tijdens oud en nieuw" de ander dacht dat het wel los zou lopen

 

Meer dan verwacht, minder dan gevreesd

Tja, ondanks het vuurwerkverbod, werd er wel vuurwerk afgestoken. Maar vielen, voor zover bekend, geen vuurwerkslachtoffers  in de gemeente Woerden.

De gemeentewoordvoerder liet weten dat in Woerden de jaarwisseling rustig verlopen is ook volgens brandweer en politie er waren meldingen van vuurwerkoverlast en een paar (auto) branden maar er zijn geen echte geen calimiteiten gemeld.

 

 

Een paar!

Nog een paar rotjes en vuurpijlen die over zijn van vorig jaar, zonde om ze weg te gooien en misschien doen ze het niet eens meer! Zo vertelden de buurjongens aan een van onze redactieleden.
Toen hij en zijn vrouw rond 12 uur op 31 december naar buiten keken hoorden ze (vrij zachtjes) de door de burgemeester gevraagde kerkklokken op de achtergrond, en op de voorgrond, heel hard, het fel knallende vuurwerk en ze zagen in de lucht dat de buurjongens er wel meer dan een paar paar pijlen  over hadden van vorig jaar.