Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbrief



Items voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Oud & Nieuw, rustig verlopen volgens hulpdiensten.

publicatiedatum: zo 3 januari 2021

Rustige oud en nieuw viering in onze gemeente. De politie ging op verschillende meldingen (rond overlast van vuurwerk) af maar nergens leidde dit tot ongeregeldheden of fors politieoptreden. Wel waren enkele brandjes, onder andere op Lekoord, waar een bestelbus in vlammen opging en bij Reierscop (Harmelen) waar een auto uitbrandde.

 

Voor de hulpdiensten was het, volgens zeggen, veel rustiger dan tijdens voorgaande jaarwisselingen.

  • In de hele veiligheidsregio Utrecht gingen, ondanks dat toch wel 34 auto’s in vlammen op (veel minder dan in voorgaande jaren) en rukte de brandweer totaal rond de 217 keer uit, meestal voor het blussen van een brand.
  • De politie-eenheid Midden-Nederland, (Utrecht, Flevoland en de Gooi- en Vechtstreek) moest, in totaal, 27 mensen aanhouden meestal wegens ordeverstoring en/of openbaar dronkenschap.
  • De ziekenhuizen in de regio hadden het ook (veel) minder druk en er waren zeer weinig vuurwerk gerelateerde verwondingen volgens een eerste opgave zou er sprake zijn van slechts twee echte vuurwerkslachtoffers.

 

 

Om de jaarwisseling in goede banen te leiden, waren er meer politieagenten, boa’s, brandweermensen en andere nood- en hulpdiensten als in andere jaren op de been.