Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Lenie van Leeuwen Voorzitter Lijst v.d. Does

publicatiedatum: za 2 januari 2021

Sinds gisteren, 1 januari, is Lenie van Leeuwen, i.p.v. Jaap van der Does, de nieuwe fractievoorzitter van de "Lijst v.d. Does" (met 6 raadsleden). Jaap die het na 27 jaar in de gemeenteraad (sinds 1994) iets rustiger aan wil gaan doen. Hij blijft wel in de fractie, zeker tot aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

 

Jaap van der Does (79) maakte hij op Oudjaarsdag zijn "stapje terug" bekend.

 

Hij laat zich nog niet uit of hij na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 terugkeert in de raad. Tegen het AD zegt ,,Ik zal in elk geval niet hoog op de kandidatenlijst gaan staan. Ik wil anderen ook een kans geven.’’
 

Van der Does begon zijn eigen partij in 2012, , daarvoor was hij raadslid voor D66.

Wij zijn wel een beetje nieuwsgierig of de partij een van Jaap nieuwe naam krijgt als hij er zelf straks misschien geen raadslid meer is.

 

Wie is Lenie van Leeuwen?

Ze stelt zichzelf voor op de website van de partij als onderstaand

 Mijn naam is Lenie van Leeuwen – van der Horst geboren in Haarlem in 1948 en sinds 1974 woonachtig in Woerden. Samen met mijn man Arie, hebben wij 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Voor mijn pensionering heb ik gewerkt op het hoofdkantoor van het UWV als functioneel systeembeheerder.

 

Mijn hobby`s zijn schilderen, boetseren, klassieke muziek, wandelen met de hond, cryptogrammen en lezen. Op 28 september 2017 bent ik beëdigd als fractie-assistente en op 28 maart 2018 als raadslid van Lijst van der Does en ik zal mij voor de partij gaan bezighouden met de aandachtsgebieden:
Cultuur*, Vastgoed, Monumenten en Archeologie, A12 Bravo, Volkshuisvesting, Financiën, Binnenstad en Stedelijke vernieuwing.  Mijn reden om politiek actief te worden is dat ik niet houd van zeuren dat iets niet goed werkt, liever probeer ik er iets aan te doen. De keuze voor LijstvanderDoes was niet moeilijk, de onderwerpen van deze partij (o.a. randwegen, groei en bloei, behoud ziekenhuis en HAP en zuinig met overheidsgeld) spreken mij aan.

 

In de speerpunten van de partij konden wij rond het aandachtgebied cultuur niets vinden, maar misschien gaat dat nu meer aandacht krijgen? (red)