Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Excelsior Lichtpuntje voor Nieuwjaarsdag

publicatiedatum: wo 30 december 2020

Door de plotselinge lockdown moest Excelsior haar plannen voor muzikale online lichtpuntjes op het laatste moment wel flink aanpassen. Op 2 meter afstand van elkaar zouden 27 orkestleden en een filmploeg van RPL op 15 december opnames maken in de Weddesteynkapel. Iedereen was er klaar voor, maar de lockdown kwam helaas net één dag te vroeg. Dat betekende dat...

 

ze het hele script moesten veranderen, dat een groot aantal sprekers moest worden afgebeld, dat andere sprekers hun boodschappen moesten aanpassen en dat ze op zoek moesten naar mooie beelden om toch nog steeds interessante uitzendingen te kunnen produceren.

Dankzij mooi en nog niet eerder vertoond archiefmateriaal van Hans Pieters en extra montagewerk van het RPL team is Excelsior daarin ruim geslaagd.

 

De Uitzending is live (online) te zien op 1 januari om 12:00, 14:00 en 16:00 uur.

 

Deze kan later (net als de eerder uitgezonden kersteditie,) teruggekeken worden: ZIE AGENDA voor meer info.

 

Dat de opnames niet doorgingen was wel een enorme teleurstelling voor de twee jonge orkestleden, de tweeling Judith en Elsa van Dam, die beide een mooie solo zouden spelen. Maar die komen nu in een kort interview aan het woord en zullen andere solisten uit het orkest aankondigen.


De orkestmuziek wordt steeds afgewisseld met ingesproken boodschappen, wensen of aankondigingen door, of uit naam van, muzikanten, organisatoren, ondernemers en bestuurders zoals burgemeester Molkenboer.

Zij refereren hierbij aan gebeurtenissen uit het afgelopen jaar die Excelsior, maar ongetwijfeld ook veel kijkers, hebben geraakt.

 

Terwijl de muziek klinkt worden regelmatig beelden getoond van het Woerdens Promskoor en van het Excelsior Proms- en Singelgrachtconcert (gemaakt door fotograaf Hans Pieters).

 

Beide produkties worden uitgezonden door RPL Woerden.(zie agenda voor info over de uitzendingen)