Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kerst- en nieuwjaarswens College

publicatiedatum: wo 30 december 2020

Een kerstwens(kaart) van uw gemeentebestuur, in de tekst kijkt de gemeente terug over het afgelopen (carona) jaar en eindigt met een toost op 2021 en kan voor zichzelf spreken. Wel maken we (de redactie van cultuurlokaal) van de gelegenheid gebruik om u eveneens een gezond en hopelijk, zo spoedig mogelijk, coronavrij 2021 toe te wensen.

 

Tekst nieuwjaarskaart (Voor een hoopvol jaar.)

Wat was 2020 een jaar met tegenslagen. We kunnen er niet om heen. En dat moet ook niet. Als gevolg van COVID-19 hebben veel inwoners en ondernemers het moeilijk. De verhalen zijn divers.

Mensen zijn ziek, ziek geweest of hebben dierbaren verloren. Anderen werken onder spanning, zijn hun baan kwijt, ervaren eenzaamheid of zijn zelfs wanhopig. Soms is er niemand om mee te praten.

 

COVID-19 heeft de ziel uit onze samenleving aangetast. Woerden is immers een evenementenstad op en top. Al die mooie activiteiten en ervaringen moeten we tijdelijk missen. Dat is niet niks.

 

Helaas zijn we er nog niet. Het virus is nog niet weg, het verspreidt zich razendsnel. En de maatregelen zijn opnieuw aangescherpt. We zitten in de strengste lockdown tot nu toe. Dat is zuur voor ons allemaal en voor velen schrijnend.

 

Maar deze situatie is tijdelijk en niet hopeloos. Laten we met elkaar zicht houden op de stip op de horizon. Het komt een keer goed. En wij kunnen daaraan bijdragen!

Laten we nog even de tanden op elkaar zetten en ons houden aan de strenge maatregelen van de Rijksoverheid. Als we afstand houden, krijgt het virus geen kans. De volksgezondheid én de economie kunnen hiervan de vruchten plukken.


Laten we elkaar ook blijven helpen, iets waar we in onze gemeente steengoed in zijn. Het heeft ons ver gebracht. Alle mooie initiatieven die inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties de afgelopen maanden hebben genomen om elkaar te steunen, stemmen hoopvol. Prachtig om de verbondenheid in onze gemeente te ervaren.

 

Ondanks alle tegenslagen gaan wij daarom volgend jaar gewoon door. We toosten op een hoopvol jaar waarin we COVID-19 achter ons kunnen laten. Laten we de moed er in houden!

 

Victor Molkenboer, burgemeester

Martien Brander, gemeentesecretaris