Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nieuwsbrief RPL-RuitenTroef

publicatiedatum: ma 28 december 2020

Nieuwsbrief: Vanwege de voortdurende coronacrisis is het niet mogelijk om fysieke Ruiten Troef bijeenkomsten te houden. Deze situatie zou nog best eens een tijd kunnen aanhouden. Ook de nieuwsbrieven zijn door omstandigheden vertraagd. Toch wil Het team van Ruiten Troef, je graag op de hoogte houden van een aantal belangrijke politieke ontwikkelingen. Want die gaan wel gewoon door.

 

Om de interactie met ge├»nteresseerden in de politiek en het politiek caf├ę in stand te houden gedurende deze ellendige pandemie, verzoeken we belangstellenden vooral te reageren op onderstaande onderwerpen, om zodoende de discussies, althans schriftelijk, gaande te houden.
Belangrijke items die aan de orde komen zijn de ontwikkelingen rond

  • de Rembrandtbrug,
  • de begroting van de Gemeente Woerden,
  • de komende tweede kamer verkiezingen.

 

Hieronder treft u wat meer informatie over deze en een aantalandere  actuele onderwerpen

Wij zien reacties en bijdragen hierover met belangstelling tegemoet.

 

Het team van Ruiten Troef wenst u fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar 2021 toe en hoopt u aan de andere kant van de opsluiting(lockdown) te mogen ontmoeten.

 

Met vriendelijk groet
Theo Peters en Cor van Tuijl.

 

Het verkeer in Woerden
Het verkeer in Woerden houd de gemoederen bezig. Grote klussen aan beide zijden van de stad blokkeren belangrijke routes en leiden tot opstoppingen en grote vertragingen. Mogelijk zelfs tot het opstappen van (een) verantwoordelijk wethouder in casu Arthur Bolderdijk. De gemeente heeft hier duidelijk steken  
laten vallen, meer dan dat zelfs, men trok een hele draad uit het breiwerk. Nu lijkt het broddelwerk en de vraag resteert hoe kon dit zo ver komen?

 

Woningnood
Dan is er de woningnood. Zowel onder kopers als onder huurders.
De gemeente spiegelt ons voor op termijn ruimte te hebben voor 4000 woningen en er alvast 2000 te willen gaan bouwen.


Voor wie? Hebben wij in Woerden op korte termijn meer dan 4000 woningzoekenden?


Wat is de achterliggende visie. Willlen we doorgroeien naar 70.000 inwoners?  Meer info
 

Begroting
Inmiddels is de begroting voor 2020 vastgesteld. Er is besloten tot aanleg van de peperdure Rembrandtbrug. Intussen lopen de tekorten op bij onder meer het sociaal domein.  Ook wordt de Wilhelminaschool vervangen, wat tot commotie bij burgers in De Veste leidde omdat daar de noodschool wordt gedacht. Maar het resulteerde in extra verkeer op een moeilijke locatie op de Veste en Oostsingel. Hoe kan men dergelijke majeure projecten plannen alsof er 
verder niets
aan hand is? 
Het college oogt als het losse zand wat overal de put moet dempen! En de raad die mort maar zoals zo vaak, de karavaan(coalitie)  trekt verder.


Corona lockdown
En inmiddels zitten we weer in een lockdown. Deze keer geen intelligente maar een brute. Ik weet niet waar het fout ging maar ergens was het niet intelligent meer. De samenleving krijgt de schuld en daarvan de jongeren en het winkelend publiek.

En Rutte blijft maar lachen. Of zal straks hem het lachen vergaan in maart? 

De keuze van bovenstaande onderwerpen wordt ingegeven door de actualiteit en betekent niet dat er sprake is van politieke voorkeur en/of stemadvies. Naast een, door alle politieke partijen ondersteunde, bijdrage van de gemeente Woerden wordt RPL-RuitenTroef mogelijk gemaakt door een aantal vrijwilligers.