Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Historisch "plaatjesboek" over Woerden & Linschoten

publicatiedatum: za 26 december 2020

Maandag 22 december was het officiële startschot. Vanaf nu kunnen klanten van de Woerdense Jumbo supermarkten( met een bon die in de krant en folders stond) gratis een bijzonder boek ophalen. ‘Woerden – vroeger vergeleken met vandaag’ met historische locaties in de gemeente Woerden en Linschoten. De plaatjes om het boek compleet te maken moet je wel zelf "sparen"en inplakken.

 

De verhalen over vroeger komen tot leven door vanaf 2021 plaatjes te verzamelen bij de boodschappen die je koopt bij de Woerdense Junbo's in Molenvliet, Tournoysveld en Snel en Polanen.

 

“Als je door het boek bladert zie je hoe Woerden en de omgeving zijn veranderd in de laatste eeuw." zegt Victor Molkenboer. Hij nam het eerste exemplaar in ontvangst en plakte symbolisch het eerste plaatje in het boek, ( het wapen van Woerden.)

 

Verder vermeld de burgemeester dat er volgend jaar een vergelijkbare actie komt met opnieuw een (tweede) boek over Woerden maar dan rond het thema 650 jaar stadsrechten.

 

Samenwerking
Het 1e boek is is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard (RHC) en de Stichts-Hollandse Historische Vereniging (SHHV) met de Junbo.

 

Zij zullen ook bij het tweede boek betrokken zijn en al heel druk met het verzamelen van de gegevens en afbeeldinngen daarvoor.

 

Na de kerst krijgen klanten van alle drie de vestigingeneen zakje met verzamelplaatjes bij iedere tien euro aan boodschappen.

 

 

Geen waardebon? Print die hierboven uit!