Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Géén kerstboominzameling door kinderen

publicatiedatum: wo 6 januari 2021

De gemeente Woerden heeft besloten om de jaarlijkse kerstboominzameling door kinderen begin januari af te lasten. Gezien de strenge lockdown waar we in zitten, is het, volgens de gemeente, niet mogelijk of gewenst om veel ouders, kinderen en afvalmedewerkers samen te laten komen op één dag en plek. Hieronder leest u wat te doen met uw (naaldloze) oude kerstboom.

 

Ophalen kerstbomen

U kunt uw kerstboom in de week van maandag 11 t/m vrijdag 15 januari tijdens de gebruikelijke inzamelrondes aan de weg / bij de inzamelplek zetten.

De vuilnismannen nemen de kerstbomen dan tijdens hun inzamelrondes mee. Bent u ‘m al eerder zat, dan kunt u uw kerstboom ook inleveren bij de Milieustraat. Dump uw boom niet op straat buiten deze data. Zo houden we het netjes en voorkomen we brandstichting. Er wordt dit jaar geen vergoeding per kerstboom gegeven. 

 

Recycling kerstbomen

Alle opgehaalde kerstbomen worden gerecycled: na versnippering en bewerking worden de bomen hergebruikt als bodembedekker, afdeklaag op paden in tuinen, parken en wandelgebieden, (stal-) strooisel, compost of kattenbakkorrels.

De gemeente hoopt deze mooie inzameltraditie voor kinderen uiteraard begin 2022 gewoon weer op te kunnen pakken.