Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nachtwacht in Utrecht

publicatiedatum: vr 8 januari 2021

Dit jaar reist de reproductie van de Nachtwacht , op ware grote, naar mensen toe die moeilijk op pad kunnen gaan om het Rijksmuseum te bezoeken. Rembrandts werk is vanaf nu vijf weken lang te zien in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Tevens zijn er op de website voor iedereen, ook voor kinderen, allerlei teken/kleuropdrachten en workshops rondom de nachtwacht en rond andere kunst.

 

Teken je eigen Nachtwacht

Teken mee aan Rembrandts meesterwerk! Download de tekening, kleur in, vul aan en stuur hem op. Hoe gaat jouw Nachtwacht eruit zien?

Voeg een kerstboom toe, of je eigen familie, maak hem met originele kleuren of juist helemaal in fluor. Het kan allemaal.

 

Dit jaar reist de reproductie van Nachtwacht naar mensen toe die moeilijk op pad kunnen gaan om een museum als het Rijksmuseum te bezoeken. Stuur jouw tekening op naar een van de 12 verpleeghuizen waar de Nachtwacht on Tour te zien is.

 

Maar naar je opa, oma of juf mag natuurlijk ook.

 

Mini-workshops

Haal de kunstenaar in jezelf naar boven en ga lekker creatief aan de slag. Maak een monoprint, schilder, werk met klei of maak een eigen sieraad. Voor iedereen wat wils.

In deze mini-workshops kan je met materialen die je in huis hebt zelf de mooiste werken maken.

Heb je een werk af? Deel deze dan @rijksmuseum via Facebook of Instagram.

 

Prinses Máxima Centrum

Nu kunnen ook de kinderen in het Maxima-ziekenhuis het wereldberoemde schilderij van dichtbij zien. Daarna reist het weer door naar een volgende locatie.

“De Nachtwacht is een uniek nationaal icoon en wij zijn blij dat ook onze kinderen in het Máxima centrum kennis kunnen maken met de Nachtwacht”, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Overigens is daar gelijktijdig ook een replica te zien van Rembrandt's  "Joodse Bruid",

 

KLIK HIER voor alle iinformatie, de kleurplaat en de workshops van het Rijksmuseum .