Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Muzikaal initiatief christelijk kerken

publicatiedatum: wo 23 december 2020

In deze corona tijden,waarin kerkdiensten bijna uitsluitend online zijn, nemen kerken initiatieven om toch het gevoel van samen te creëren voor hun gelovigen. Een mooi muzikaal initiatief, door tientallen verschillende christelijk kerken, is op you tube voor iedereen te bewonderen. De kerken willen met het lied en de film een gezamenlijk statement maken; 'O kom, o kom Immanuël’

 

Tekst bij de film op you tube

 

Een nieuw lied:

'Lied van Eenheid'. als resultaat van een groot, gezamenlijk project van de EO, Protestantse Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk. Hier kunt u het lied beluisteren / bekijken.

Er is  gekozen om teksten uit Johannes 17 centraal te stellen in dit lied. Het gesproken woord wordt omlijst met een prachtige mix van het bekende lied 'O kom, o kom Immanuël', 'Heer maak ons één' en rap.

 

Nu we niet bij elkaar kunnen komen in de kerk, willen we elkaar voor Kerst bemoedigen en het gevoel geven dat we dit feest ook in coronatijd samen kunnen vieren.

 

KIJKEN  'O kom, o kom Immanuël' klik hier

 

Nu kerkdiensten lange tijd beperkt zijn tot max dertig mensen, staan de kerken onder druk.

Er is verdeeldheid over hoe de adviezen en regels van de overheid op te volgen; er is gelatenheid, verdriet en vermoeidheid over het niet gezamenlijk kunnen vieren van Gods aanwezigheid.

 

In deze moeilijke situatie willen kerken en christenen in al hun verscheidenheid een gezamenlijk statement maken rondom het gebed dat Jezus bad voor zijn volgelingen; dat christenen verlangen naar eenheid in liefde, en elkaar vast willen houden.