Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Katholieke kerken gesloten tot 19 januari

publicatiedatum: zo 20 december 2020

Door de recente maatregelen om het coronavirus in te dammen, zijn de vieringen en kerstinlopen in alle geloofsgemeenschappen van de parochie Pax Christi afgelast. Alle kerken van de parochie zijn voor alle activiteiten per direct gesloten. Dus ook de kerken in Meije-Zegveld, Kamerik, Oudewater, Harmelen en Woerden/ Dat gaat ook op voor kerst(nacht)vieringen.

 

 Er is geen openstelling of individueel bezoek mogelijk en ook alle vieringen gaan tot nader order niet door. Alleen uitvaarten vinden doorgang.

De deuren van de kerken blijven de komende weken gesloten. “Dit besluit zorgt voor verdriet en teleurstelling,” vertelt pastor Huub Spaan. “We hadden een mooi programma opgezet met een kerstinloop in alle kerken op alle kerkdagen. Zodat we toch zoveel mogelijk mensen konden laten snuffelen aan kerst. Voor de vele vrijwilligers is dit een teleurstellend besluit. Maar we kunnen niet anders. De gezondheid van alle bezoekers en alle vrijwilligers heeft de grootste prioriteit.”

 

De Franciscuskerk in Oudewater en de Bonaventurakerk in Woerden waren ook geregeld open om een kaarsje aan te steken of om gewoon even in de kerk te zijn en de stilte op te zoeken.

De kerken in Kamerik en Meije-Zegveld waren in de zomermaanden ook toegankelijk. Voor deze kerstperiode zouden ze ook extra geopend worden. Pastoor Huub vervolgt: “Ook deze activiteiten moeten we stopzetten. We kunnen niet het risico lopen dat er rond de kerstdagen veel te veel mensen naar de kerk toe komen om toch even naar de kerststal te komen kijken. Het is heel triest en volgens mij nog nooit voorgekomen, dat er geen kerstvieringen zijn.”

 

De vieringen en de kerkopenstellingen gaan tot nader order en in ieder geval tot 19 januari niet door. Natuurlijk is de kerk wel beschikbaar voor uitvaarten. Zodra er veranderingen komen in de openstellingen en vieringen wordt dit vermeld op de website www.parochiepaxchristi.nl.