Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

'Digital Arts' in het Klooster.

publicatiedatum: do 24 december 2020

Het Klooster lanceert vanaf begin volgend jaar een nieuw aanbod 'Digital Arts' cursussen. Het nieuwe aanbod richt zich op nieuwe media en het samenbrengen van muziek, techniek en kunst. 'Hands-on' kunnen cursisten leren wat er bij multimedia-producties komt kijken, door te doen en te beleven.

 

Het mengen van verschillende disciplines en inzet van het talent van andere cursisten op het Klooster wordt aangemoedigd tijdens de cursussen. Zo kunnen drumleerlingen helpen om beats te maken of leerlingen dans helpen bij het maken van bijvoorbeeld een videoclip. Samen kunnen leerlingen elkaar zo versterken.

 

Nieuwe media
Met ons programma maken we jongeren wegwijs in de wereld van nieuwe media. Met ons gespecialiseerde docententeam hebben we echt de mogelijkheid om verschillende multimedia-disciplines heel mooi met elkaar te verbinden. We hebben de ambitie om van ons Medialab in de kelder van het Klooster een open plek te maken voor iedereen die op dit moment op een zolderkamertje alleen individueel bezig is met zijn of haar talent. We willen laten zien dat je ook samen dingen kan maken en het niet alleen hoeft te doen!

Bram Knol, Coördinator Digital Arts.

 

Mark van Leeuwen, Docent DJ cursus

Binnen het aanbod is er een cursus muziekproductie waar jongeren kunnen leren hoe je digitaal muziek kan maken en mixen met eigen beats, loops en melodieën. Ook is er een DJ-cursus waar men zich nu voor kan inschrijven. Deze cursus wordt gegeven door Mark van Leeuwen, die veel ervaring heeft als docent, maar ook als DJ:


Ik heb vroeger veel opgetreden als DJ in Woerden, maar ook op verschillende festivals in Nederland. Voor mij was dit toen een jongensdroom die uitkwam. In 5 lessen wil ik jongeren een snelcursus bieden om ze een klaar te stomen voor hun eigen dj-avontuur! In de cursus leer ik hoe ze zelf een goede DJ-set kunnen draaien en hoe ze mensen aan het dansen kunnen krijgen. Ook werken we in de cursus aan het neerzetten van een eigen stijl en identiteit als DJ. We beginnen bij de basis en daarbij hoort ook een stukje geschiedenis. We gaan bekende tracks ‘ontleden’en  ik wil cursisten ook meegeven hoe de dj-scene ooit begonnen is.

Inschrijven
Vanaf januari starten de verschillende nieuwe multimedia-cursussen waar men zich deze maand al op kan inschrijven via de website van het Klooster. Naast de muziekproductie- en DJ-cursus start er in januari ook de cursus Game-design en een cursus ' Kids Muziekproductie.'. Alle Digital Arts cursussen worden gegeven in de De Kelder, het medialab van het Klooster.
Meer informatie over het aanbod is te vinden op de website; www.kloosterwoerden.nl.

 

Iedereen die nieuwsgierig is kan alvast een kijkje nemen in de Digital Arts kelder via deze video:  

 

Eerstvolgende cursussen Digital Arts:

  • DJ-cursus - vanaf 10 jaar

Kennismakingsles:  13 januari
Start: 20 januari

  • Kids Muziekproductie - 8-12 jaar

Kennismakingsles: 7 januari
Start: 14 januari