Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Inloophuis ‘Leven met kanker’ viert 15-jarig jubileum

publicatiedatum: za 12 december 2020

Op 8 december, vijftien jaar geleden, ontving Inloophuis ‘Leven met kanker’ de eerste gasten, destijds nog aan de Zandwijksingel. Uiteraard kan dit jubileum niet uitbundig gevierd worden, maar in het huis zijn vijf bijeenkomsten waarbij gasten en vrijwilligers in kleine kring samen de speciaal door Wijnand Brak gemaakte film bekijken.

 

Op dinsdagmiddag 8 december was de premiere voor deelnemers aan de film: een aantal vrijwilligers, voorzitter Adri van Montfoort en burgemeester Victor Molkenboer die de harteljike felicitaties vergezeld liet gaan van een kaart, een boeket bloemen en een cheque van 150 euro. “Ik ben blij dat jullie weer open kunnen zijn, want er is erg veel behoefte aan deze plek.” En dat kan Adri alleen maar bevestigen.

 

“De wachtlijsten voor de activiteiten zijn groot.” Hij sprak zijn waardering uit voor Wijnand Brak die met deze film een mooi, integer en gevarieerd inkijkje in het Inloophuis biedt. De film 15 jaar Inloophuis ‘Leven met kanker’ is vanaf vandaag te zien via de helemaal vernieuwde website met dank aan Hans Pieters. Achter de schermen is hard gewerkt om zowel de film als de website vandaag gereed te hebben. De website bevat meer informatie en nieuwtjes dan voorheen en is nog toegankelijker geworden.

 

Het doel van zowel website als film is de drempel van het Inloophuis verder te verlagen. “Ons huis blijft een belangrijke plek voor mensen die te maken krijgen met kanker, ook of juist in coronatijd,” aldus Adri die uitspreekt dat het Inloophuis zo lang al kan bestaan dankzij steun van de Woerdense gemeenschap.