Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

campagne ‘Orange the World’

publicatiedatum: za 12 december 2020

Op nader te bepalen data in 2021 gaat een aantal gemeentelijke panden tien dagen lang oranje kleuren. De gemeente sluit daarmee aan bij de internationale campagne ‘Orange the World’ en wil hiermee luid NEE zeggen tegen het geweld tegen vrouwen. Het besluit om mee te doen, komt van de gemeenteraad. Die nam een motie aan die door een aantal partijen op initiatief van WeDO/LHK werd ingediend.

 

Daarmee doet Woerden in 2021 mee aan de internationale campagne ‘Orange the World’; een campagne die aandacht vraagt voor geweld tegen vrouwen.

Op 25 november j.l. deden meer dan 200 gemeenten en 8 provincies mee met de Orange the World campagne 2020.

 

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november 2020 door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

De Orange the World campagne, waar meer dan honderd landen aanmeedoen, trapte af op deze dag en die zal eindigen op 10 december.

Volgens Wilma de Mooij (WeDo politiek/lijst Henk Krol) hebben vrouwen wereldwijd al van oudsher te maken met neerbuigendheid jegens hen als vrouw, met gewelddadigheden en grensoverschrijdend gedrag. De Mooij hoopt dat gemeente Woerden spoedig in contact treedt met maatschappelijke organisaties en inwoners en zo een gemotiveerd campagneteam weet te vormen.