Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kabouters in Woerden

publicatiedatum: di 29 december 2020

Als grapje begon het, in de Franse Steeg het idee van Marcha Kortekaas werd een ware rage. Het begon, afgelopen voorjaar, met een héél klein deurtje naast het huis van Marcha. Er volgde een instagram account van haar "nieuwe buurman" waarin hij zich voorstelde als stadskabouter Frans. Met Frans was "het hek van de Dam", overal bleken familieleden van deze kabouter zich te vestigen.

 

Emma aan de Emmakade en stadskabouters Groen en Daal aan de Groenendaal, ook het defensieeiland bleek een geschikte woonplaats. Dan is er nog een kabouter Prins (heeft ook instagram) en kabouter Walter (hoge wal) In de Rijstraat naast El Rey, (foto) ook in het Brediuspark vestigde zich een aantal  kabouters er is zelfs een Kabouterexcursie, en ook in Harmelen, Kamerik en Zegveld waren er hardnekkige geruchten van een, natuurlijk kleine, kabouterinvasie.

 

Het is nu winter, de meeste kabouters zitten stilletjes bij hun kerstboompjes, maar iets zegt ons dat de populatie dit voorjaar weer zal toenemen

 

 

Nog meer kabouters in Nederland
Wist je dat er in het Baarnse Bos kabouters wonen? Tenminste, dat denkt de boswachter van Staatsbosbeheer, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje en geplet gras van een middagdutje. Je kunt een speciale knapzak met iets lekker halen.

 

Kabouterpad Leersumse Veld - Leersum Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Ze zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen