Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Arie’s Angels; Kroegpersoneel belt ouderen

publicatiedatum: vr 20 november 2020

Kroegbaas Erik Thuis en zijn personeel hebben het biertjes tappen tijdelijk ingeruild voor telefoongesprekken voeren. Onder de naam Arie’s Angels bellen ze ouderen in Woerden op voor een praatje. ,,Vaak bedanken ze aan het eind wel drie keer voor je belletje.”

 

Arie’s Angels: kroegpersoneel belt Woerdense ouderen voor een praatje


Mevrouw Maat (89) uit Woerden krijgt wekelijks een belletje of bezoekje van een vrijwilligster van het Thuishuis. ,,Als ik ‘s morgens mijn bed uitkom dan denk ik meteen verheugd: vandaag komt of belt er iemand. We hebben het dan eigenlijk over van alles. Het is heel fijn en ik reken er ook altijd op.”

Voor haar zijn de telefoontjes heel belangrijk tegen eenzaamheid.

 

En zij is echt niet de enige in Woerden, weet Erik Thuis. Omdat café Victoria dicht is en de dagen korter worden, bedacht Thuis dat hij wat wilde doen voor anderen. ,,We hebben vanwege corona wat tijd over en voor veel mensen is het een lastige tijd, helemaal nu de winter eraan komt”, vertelt Thuis.

De kroegbaas vroeg Lotte Ruyten van Stichting Thuishuis Woerden of ze iets konden doen voor ouderen.

 

    ”Ik ben zo blij dat Erik en zijn mensen dit oppakken, want zij zijn vanuit de horeca gewend een praatje te maken, door te vragen en dienstbaar te zijn”

    Lotte Ruyten, Stichting Thuishuis Woerden

 

,,Dat aanbod kwam precies op het goede moment”, vertelt Ruyten.

De vrijwilligersorganisatie biedt allerlei diensten en activiteiten aan, zoals Automaatje, de Thuisbus, Thuisbezoek en het Thuishuiscafé.

 

Hele artikel lezen bij de bron

  • Foto: Rianne den Balver
  • geschreven door: Femke Rodenburg
  • Bron: site Thuishuis