Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Educatieve tuin: Cock le Grand draagt het stokje over

publicatiedatum: za 21 november 2020

De tuin moet blijven en het wordt tijd, dat een jonger iemand het van me overneemt` aldus Cock le Grand, die nu twaalf jaar als coördinator het werk op de tuin organiseert. Per 1 januari 2021 neemt Wietje Daams, één van de vrijwilligers van de Educatieve tuin, het van Cock over. Als vrijwilliger blijft Cock aan de tuin verbonden net als de afgelopen 30 jaar!.

 


Circa dertig jaar lang onderhoudt Cock samen met andere vrijwilligers op woensdagmorgen de Educatieve tuin. Eerst onder leiding van Ria Hoetmer, van wie zij twaalf jaar geleden het stokje overnam.

 

In de loop van de tijd zijn er veel planten bij gekomen, afkomstig van andere tuinliefhebbers en kwekers van inheemse planten. Er kwam een insectenmuurtje, rond de silo werd een takkenril aangelegd, in de snoephoek kwam meer fruit: rode en zwarte bessen, bramen en frambozen. Met compost van de tuin is de grond beter geworden en gemakkelijker te bewerken.

 

Vooral van het tuinieren zelf wordt Cock iedere keer weer enthousiast. Ze geniet van de tuin, die elk seizoen en door de jaren heen verandert, van het rondje door de tuin waarmee het onderhoud elke woensdagmorgen begint en van de groep van vaste vrijwilligers.