Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Doorstart; Hotel restaurant Abrona in Oudewater

publicatiedatum: wo 18 november 2020

Een samenwerkingsverband van tien ondernemers uit Oudewater gaat het werk van Abrona in karakteristieke pand aan de Broeckerstraat te Oudewater voortzetten onder de nieuwe naam "Broeck Oudewater, Grand Café en Hotel" . Met deze verkoop kan Oudewater haar enige hotel-restaurant behouden inclusief de dagbesteding voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

 

De horeca zal worden geëxploiteerd door Don Janmaat van DON food & events en Jamie de Jong.

Voor het bieden van dagbesteding aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wordt een samenwerking aangegaan met John Vork, waar kennen we die naam in Woerden ookweer van?).

 

Hotel restaurant Abrona in Oudewater bestaat sinds 1999 en was het eerste hotel in Nederland waar mensen met een verstandelijke beperking werkten.

Op 1 juni 2020 besloot Abrona het hotel-restaurant te sluiten,

 

De inwoners van Oudewater (en de werknemers) reageerden met ongeloof op dit nieuws.  Abrona heeft een sociaal maatschappelijke rol in Oudewater. en van een afstand gezien leek het er toch op dat Abrona goed liep. Gasten waren lovend en op 'Tripadviser' scoorde Abrona in Oudewater erg hoog.

 

Gelukkig is door de verkoop aan dit samenwerkingsverband van ondernemers een doorstart mogelijk gemaakt.

 

Mooi Initiatief! SUCCES