Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

LED-verlichting rotonde Steinhagenseweg

publicatiedatum: wo 18 november 2020

De fietsoversteek bij de rotonde Steinhagenseweg-Minkemalaan (bij het Roche-gebouw) krijgt nog dit najaar LED-lampjes in het wegdek. De lampjes springen aan als fietsers de oversteek naderen. Zo worden automobilisten in een vroeg stadium op de fietsers geattendeerd, ook als deze vanuit een dode hoek komen. Dit moet de veiligheid voor overstekende fietsers verbeteren.

 

Tijdelijk

Het gaat om een tijdelijke maatregel. Omdat de Steinhagenseweg wordt verlegd langs het spoor komt er een nieuwe fietsoversteek ter hoogte van het Jan Ruyspad. De rotonde bij de Steinhagenseweg-Minkemalaan komt dan te vervallen. Voor de huidige situatie op de rotonde kwam de fietsdetectie voor de korte termijn als meest geschikte maatregel naar voren. Deze is snel aan te leggen en de ervaringen bij andere gemeenten zijn positief. Om te zien of de maatregel ook het gewenste effect heeft, wordt de situatie de komende tijd goed gevolgd.


Nieuwe fietsoversteek Minkemalaan

De gemeenteraad heeft begin dit jaar de voorkeur uitgesproken voor de meest veilige oplossing, namelijk een ongelijkvloerse kruising. Daarbij is geld beschikbaar gesteld om het ontwerp ruimtelijk en financieel verder uit te werken. Naar verwachting zal de raad daar in het 2e kwartaal van 2021 een definitief besluit over nemen.