Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Corona & ene John

publicatiedatum: za 7 november 2020

Soms is er nog een, gemeentelijke, verrassing te vinden op internet. Zo lazen we op de Facebook pagina van de gemeente tussen de gemeentelijke mededelingen over "wegwerkzaamheden", "falende straatlantarens" en "huisvuil tips" een interview met ene John, (op de foto, bijna, onherkenbaar, maar blijkt werkzaam op het Minkema college en muzikaal ) onder de titel; "Hoe heeft corona jou leven veranderd?"

 

Waarom dit interview(tje) een plek krijgt op de de gemeentelijke Facebookpagina's is niet helemaal duidelijk, maar we klagen niet hoor! in tegendeel, we hopen juist dat dit een serie gaat worden, we hebben ook suggesties voor mensen waar we nieuwsgierig naar zijn, namelijk; André, Bram, Carolien, Henk, Sonja en Mieke.

 

Het intervieuw met John.

Hoe heeft corona het leven van inwoners veranderd?

John (55 jaar), afdellingsassistent op het Minkema College, ziet de veranderingen vooral op zijn werk.
 

- Hoe heeft corona jouw leven veranderd?
'Mijn privéleven is eigenlijk niet echt veranderd. Corona heeft me vooral heel veel tijd gegeven voor andere dingen. Ik ben veel meer muziek gaan maken en gaan sporten.

De triatlonwedstrijden waarvoor ik me had ingeschreven werden allemaal afgelast. Zo’n wedstrijd is natuurlijk te gek. Maar voor mij gaat het om de uitdaging. De strijd met jezelf om het allemaal tot een goed eind te brengen. In een wedstrijd ben je ook alleen. Dus in september heb ik samen met wat clubgenoten alsnog een hele triatlon gedaan. Met persoonlijk record.
Mijn werk is wel stressvoller geworden. Je zit met 2000 man in een gebouw en je spreekt af dat je afstand houdt, maar in de praktijk is het lastig.

De telefoon is één groot spektakel. Als ik 1 telefoontje ophang, heb ik er 16 gemist. Van 8 tot 10:30 gaat de telefoon aan één stuk door. En dan probeer je ook nog bij te houden waar leerlingen met klachten allemaal geweest zijn.
Zoals de situatie nu is, kun je je afvragen of de scholen open kunnen blijven. Ik hoop het van harte.

 

- Waaraan heb je in coronatijd steun gehad?
In mijn eigen kringetje is er niet iets spectaculair anders. Ik kan doen en laten wat ik wil. In tegenstelling tot veel anderen, kom ik er nog aardig vanaf.
 

- Hoe zie je de toekomst?
Ik ben bang dat we hier nog heel lang mee te maken zullen hebben. Dat vind ik wel heel zorgelijk. Het lijkt een nieuw normaal dat mensen zich er niks van aantrekken. De meesten zijn absoluut van goede wil en staan achter de maatregelen, maar in hun gedrag zie je dat ze toch vooral willen dat een ander zich eraan houdt.'

 

foto: Thomas Sohilait