Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

“Zo zijn we niet getrouwd !!”

publicatiedatum: vr 6 november 2020

Een kennismaking van de juridische, sociale, psychologische en theologische aspecten met verschillende samenlevingsvormen. Naast informatie ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Ds. Hans Berkheij is als MfN- geregistreerd familie- mediator goed op de hoogte van alle juridische voor- en nadelen van de verschillende relatievormen. 17/11 en 1/12 in de Maranathakerk.

 

“Zo zijn we niet getrouwd !!”

  • Data:                            dinsdagen 17 november en 1 december 2020
  • Leiding:                       ds. Hans Berkheij, predikant en MfN-geregistreerd familiemediator
  • Plaats:                          Maranathakerk, Molenvlietbaan 10, Woerden
  • Tijd:                              20.00 uur
  • Aanmelden:                 noodzakelijk via jab@berkheijmediation.nl
  • Kosten:                        vrijwillige bijdrage

Een kennismaking van de juridische, sociale, psychologische en theologische aspecten met verschillende samenlevingsvormen. Naast informatie ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

 

De tijd dat het vanzelfsprekend was hoe je als twee mensen samen verder ging is wel voorbij. Als die tijd al ooit bestaan heeft. Om ons heen zien we ongehuwd samenwonen met of zonder samenlevingscontract en met of zonder geregistreerd partnerschap, LAT-relaties, relaties voor een aantal maanden of jaren en relaties ‘tot de dood ons scheidt’. En o ja, er bestaat ook nog een huwelijk. Maar is dat nog hetzelfde als in de tijd van onze ouders, grootouders of overgrootouders? Dat is het niet. Velen herinneren zich nog de mogelijkheid van personen van gelijk geslacht om te kunnen trouwen. Maar er zijn altijd veranderingen geweest. In januari 2020 vond nog een ingrijpende verandering plaats over de juridische vormgeving van het huwelijk.


Ds. Hans Berkheij heeft als predikant met alle verschillende relatievormen te maken gehad. Hij heeft daarin ook ervaren hoe belangrijk het is als twee partners van zichzelf en van elkaar precies weten wat ze van elkaar mogen verwachten, zorgvuldig vastleggen en deze afspraken ook steeds vernieuwen. Als MfN-geregistreerd familiemediator is hij ook goed op de hoogte van alle juridische voor- en nadelen van de verschillende relatievormen. Voor wie samen met een levenspartner verder wil gaan zijn deze avonden een ideale voorbereiding. Zodat je samen weet waar je voor kiest en wat je van elkaar kunt verwachten, en je minder snel vol verbazing - en misschien ook wel ergernis - over je partner moet zeggen: ‘Ja hoor eens, zó zijn we niet getrouwd!!’