Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Vlag Halfstok op Minkemacollege

publicatiedatum: wo 4 november 2020

2 november hing de vlag halfstok bij o.a,. het Minkema College. Dit om stil te staan bij de moord op de Franse docent Samuel Paty. Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob hebben scholen opgeroepen om nog eens extra aandacht te besteden aan het belang van de vrijheid van meningsuiting. Hier geeft het Minkema College graag gehoor aan.

 

We hebben onze leraren gevraagd om vandaag in de les ruimte te vinden om met elkaar in gesprek te gaan over het belang van de vrijheid van meningsuiting. 

 

    "Nederland staat vierkant achter leraren en de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting. Docenten moeten in vrijheid en veiligheid hun werk kunnen doen zodat onze kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen tot zelfstandige burgers die kunnen samenleven in een land dat wordt gekenmerkt door vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit." - uit bericht ministers Van Engelshoven en Slob

 

Wij bereiden onze leerlingen voor om actief deel te nemen aan de samenleving. Samenleven gaat in een vrije samenleving niet zonder wrijvingen. Wij proberen onze leerlingen te leren om constructief met meningsverschillen om te gaan: door naar elkaar te luisteren, elkaar te respecteren en elkaar kritisch te bevragen. Zo hopen wij dat zij in vrijheid tot hun eigen voorlopige waarheid komen én de waarheid van de ander respecteren.

 

De moord op Samuel Paty heeft dan ook veel indruk gemaakt.

 

bron Minkemacollege site

 

“Alle leraren – wereldwijd – moeten zonder angst of druk van buitenaf hun lessen kunnen geven.

Goed onderwijs leert mensen dialoog voeren, ook over moeilijke onderwerpen. Daarvoor is een veilige leeromgeving nodig waarin iedereen welkom is, en ruimte om verschillen samen met respect te onderzoeken.” Universiteit Utrecht