Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kaas-straaten in Woerden

publicatiedatum: do 29 oktober 2020

De straatnamen die in de nieuwe wijk Snellerpoort gegeven gaan worden, krijgen als thema ‘kaas’. Dit maakte het college van Woerden deze week bekend in een brief aan de raad. Volgens het college sluit het vernoemen van straten naar kazen een aan op de Europese historie en krijgt Woerden hiermee meer bekendheid als kaasstad.

 

We hebben al straatnamen vernoemd naar plekken,(Stationsstraat), plaatsen (Steinhagense weg), mensen (Colijnlaan*) wateren (Molenvlietbaan), beroepen (Touwslagersweg), geld (Dollardreef**), enz, enz,.

*En is een Jan Ruijs fietspad dat al een beetje naar kaas "ruikt", omdat het vernoemd is naar  de oprichter van de ERU-kaasfabriek.

** De "geldwijk" zal ons, in de redenatie van het college, veel bekendheid hebben gebracht in "de financiële wereld".

En straks zal Woerden dus ook bekend worden met kaasstraten als  Brieweg, Roquefortlaan, Camerbertdreef weide, Stiltonstraat?  en wat te denken van Brandnetelkaasweg, Smeerkaasplein, Komijnenkaassteeg, Nagelkaasdwarsstraat, Roomkaasweide, Brokkelkaaskantje, Tenenkaaspad, Hoofdkaasavenue.

 

Zomaar wat spontane ideeën, voor de toekomst, met andere mogelijke thema's voor straatnamen om Woerden meer bekendheid te geven;

Gereedschap: Hamerplein, IJzerzaagallee, Kwastenkade, Linoleumsnijderlaan, Schroevedraaierstraat, Diamantboordreef, Winkelhaakweg.....

Misdaden: 2e Bekeuringsdwarsstraat, Zakkenrollerskade, Oplichterslaan, Schobbejakstraat, Mishandelingssteeg, Crimineelpad, Valsemunterdreef,.......

 

 

Misschien hebt u zelf ook nog wel unieke suggesties voor "de straatnamencommissie"

Woerden en zijn bekendheid groeit er alleen maar door!

Trouwens alle straatnamen, uniek* of niet, komen in de BAG-database (Basisregistraties Adressen en Gebouwen) hierin staan alle straatnamen van Nederland officieel geregistreerd.

 

* De naam kerkstraat is in ons land al meer dan 500 keer gebruikt.